Gesloten Contact
Zoeken
Het is op dit moment niet mogelijk om online een bestelling te plaatsen. U kunt echter wel telefonisch of in onze winkel een bestelling plaatsen. Onze medewerkers staan voor u klaar en helpen u graag!
Verse vis bewaren

Verse vis bewaren: waarop letten bij aankoop?

Net een heerlijk stukje verse vis gekocht? Met deze vier vervoerstips blijft vis vers van de winkel tot thuis:

  • Koop vis altijd als laatste. Let bij voorverpakte vis goed op de houdbaarheidsdatum. Leg vis in een thermische tas of koelbox.
  • Bewaar vis in de koffer van je wagen, daar is het net iets frisser.
  • Stop vis bij thuiskomst zo snel mogelijk in de koelkast.

Hoe vis bewaren in de koelkast?

Eet je de vis niet meteen op? Dan is het handig om de verse vis te beware in de koelkast. Op deze manier hou je vis 1 tot 2 dagen lekker vers.

  • Zet de koelkast op maximaal 4°C.
  • Verpak de vis in vershoudfolie en leg hem in een schaaltje met ijs of laat hem in de originele winkelverpakking.
  • Zet de vis op de koudste plaats: onderaan de koelkast. Zorg ervoor dat er geen vocht van de vis in aanraking komt met ander voedingswaren.

Hoelang mag je vis bewaren?

Verse vis, schaal- en schelpdieren mag je maximum twee dagen in de koelkast bewaren. Koop je voorverpakte vis, let op de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Gerookte en gebakken vis zijn twee dagen houdbaar.

Hoe verse vis invriezen?

Wil je graag zelf verse vis invriezen? De beste manier is als volgt:

  • Gebruik uitsluitend heel verse vis.
  • Spoel de vis goed en dep droog.
  • Verpak strak in verhoudfolie, zo blijft de vis mooi sappig.
  • Stapel de stukken niet, zo dringt de kou sneller door tot de kern.
  • Bewaar op minimaal -18°C en niet langer dan drie maanden.

Vis invriezen na bereiding, mag dat?

Je hebt een ovenschotel met vis of een vispannetje gemaakt en nog een restje over dat je wil invriezen? Dat kan prima, zolang de vis die je verwerkte in je gerecht vers was. Ook voor vis geldt de belangrijke regel dat ontdooide producten in geen geval opnieuw ingevroren mogen worden. Koel de restjes zo snel mogelijk af en zet ze binnen het uur in de koelkast. Vries restjes na het afkoelen onmiddelijk in. Let wel, door bereide vis opnieuw in te vriezen, is enig smaak- en kwaliteitsverlies mogelijk.

Hoe vis ontdooien?

Wil je vis ontdooien? Zet hem niet zomaar in de keuken of ontdooi hem niet in warm water. Vis snel en veilig ontdooien kan je op twee manieren. Grote stukken vis kan je in de koelkast of in de magnetron laten ontdooien. Kleine visjes of filets hoeven niet volledig ontdooid te zijn voor verdere bewerking. Versnijden gaat het best al het visvlees nog half bevroren is.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.