Vandaag geopend tot 18:00 Contact
Zoeken
14 mei 2020

Vis en barbecue een perfecte combinatie!

Vis en barbecue een perfecte combinatie

Zomer, zon en warme avonden… Het ultieme genieten samen met familie en/of vrienden met een verkoelend drankje en de barbecue aan. Vis op de barbecue is gezond en licht verteerbaar én ook nog eens zo gaar boven een laagje hete kolen. Maar perfect gegrilde vis vraagt de nodige aandacht!

Barbecuetoppers zijn zalm, roodbaars en rode poon. Zeetong en heilbot kunnen ook prima worden gegrild. Net als tonijn, haring, makreel en forel. Zwaardvis is een ware held op de barbecue. Een zwaardvissteak past overal bij maar pas op dat je deze niet te gaar laat worden dan wordt hij taai. Maar wat dacht je van sardientjes? Sardines hebben een heerlijk smaak van zichzelf en hebben niet veel extra’s nodig. Wat olie, zeezout en een kneepje citroen is genoeg. Enkele minuten aan weerzijden en de sardine is perfect! Gamba’s en andere schelpdieren zijn ook prima geschikt voor de barbecue. Niet geschikt voor de barbecue is gerookte vis maar dat zal duidelijk zijn.

Handige tips:

  • Als het aankomt op de keuze van vis op de barbecue dan is het belangrijk om te kijken naar stevigheid. Kies dus een mooie stevige vis die niet zomaar uit elkaar valt.
  • Zorg voor een schoon rooster en olie deze (of de vis) in met olie zodat de vis niet blijft plakken.
  • Marineer de vis hooguit drie uur voor gebruik. Laat de vis dus niet een hele nacht staan in de marinade. Vis gaat namelijk garen bij zure marinades.
  • Hele vissen bereidt u op de barbecue met een visklem. Vul de buikholte met heerlijke kruiden en plakjes citroen.
  • Neem de vis zo laat mogelijk mee naar buiten en zet vis nooit in de zon of dicht bij de barbecue.
  • Raak de vis tijdens het bakken zo voorzichtig en zo weinig mogelijk aan. Grill de vis slechts éénmaal aan iedere zijde. Zo beperkt u het risico op schade aan het vel waardoor het vocht uit de vis loopt met een droge vis als resultaat.
  • Zorg ervoor dat de staart niet te dicht bij de hete kolen ligt. Omdat het vlees hier dunner is, gaart dit stuk sneller dan de rest van de vis.
  • Verpak tere visfilets in aluminiumfolie met kruiden en groenten en leg deze zo op de barbecue.

Wilt u meer advies bij het samenstellen van uw barbecuepakket, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze winkel. Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw barbecuepakket.

Klik hier voor ons losse barbecue assortiment. Stel zelf uw barbecuepakket samen!

Klik hier voor onze barbecue-compleet pakketten. Wij hebben het werk voor u gedaan en een zeer smaakvol pakket voor u samengesteld. Voor een heel feest of lekker intiem samen. (Tip: vergeet onze bijzondere bijpassende wijnen niet!)

Meer nieuws

Gebakken kabeljauw met spruitjes, sjalotjes en pecannoten
11 februari 2021

Kabeljauw is een smaakvolle vis met helder wit vlees en weinig graten. Deze vis heeft een vaste structuur en is op vele manieren te bereiden. Ideaal voor de eerste culinaire kennismaking met vis. Zelfs kinderen zijn er dol op...

Lees meer
Pikante kabeljauw met wilde rijst
05 februari 2021

Kabeljauw is een echte traktatie en op vele manieren te bereiden. Het is een van de meest gegeten vissoorten ter wereld. Het visvlees heeft een mooie heldere kleur en is behoorlijk stevig met een zeer delicaat aroma. Lees snel verder voor een heerlijk recept van deze zeer smakelijke vis...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.