Vandaag geopend tot 18:00Contact
14 juni 2017

Vis en barbecue een perfecte combinatie!

Vis en barbecue een perfecte combinatie

Zomer, zon en warme avonden… Het ultieme genieten samen met familie en/of vrienden met een verkoelend drankje en de barbecue aan. Vis op de barbecue is gezond en licht verteerbaar én ook nog eens zo gaar boven een laagje hete kolen. Maar perfect gegrilde vis vraagt de nodige aandacht!

Barbecuetoppers zijn zalm, roodbaars en rode poon. Zeetong en heilbot kunnen ook prima worden gegrild. Net als tonijn, haring, makreel en forel. Zwaardvis is een ware held op de barbecue. Een zwaardvissteak past overal bij maar pas op dat je deze niet te gaar laat worden dan wordt hij taai. Maar wat dacht je van sardientjes? Sardines hebben een heerlijk smaak van zichzelf en hebben niet veel extra’s nodig. Wat olie, zeezout en een kneepje citroen is genoeg. Enkele minuten aan weerzijden en de sardine is perfect! Gamba’s en andere schelpdieren zijn ook prima geschikt voor de barbecue. Niet geschikt voor de barbecue is gerookte vis maar dat zal duidelijk zijn.

Handige tips:

  • Als het aan komt op de keuze van vis op de barbecue dan is het belangrijk om te kijken naar stevigheid. Kies dus een mooie stevige vis die niet zomaar uit elkaar valt.
  • Zorg voor een schoon rooster en olie deze (of de vis) in met olie zodat de vis niet blijft plakken.
  • Marineer de vis hooguit drie uur voor gebruik. Laat de vis dus niet een hele nacht staan in de marinade. Vis gaat namelijk garen bij zure marinades.
  • Hele vissen bereidt u op de barbecue met een visklem. Vul de buikholte met heerlijke kruiden en plakjes citroen.
  • Neem de vis zo laat mogelijk mee naar buiten en zet vis nooit in de zon of dicht bij de barbecue.
  • Raak de vis tijdens het bakken zo voorzichtig en zo weinig mogelijk aan. Grill de vis slechts éénmaal aan iedere zijde. Zo beperkt u het risico op schade aan het vel waardoor het vocht uit de vis loopt met een droge vis als resultaat.
  • Zorg ervoor dat de staart niet te dicht bij de hete kolen ligt. Omdat het vlees hier dunner is, gaart dit stuk sneller dan de rest van de vis.
  • Verpak tere visfilets in aluminiumfolie met kruiden en groenten en leg deze zo op de barbecue.

Wilt u meer advies bij het samenstellen van uw barbecuepakket, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze winkel. Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw barbecuepakket. Wilt u een barbecueparty organiseren voor een groter gezelschap, kijkt u dan eens bij onze cateringservice.

Meer nieuws

Reclame geldig van 13 september t/m 23 september
13 september 2017

Deze week:

Spaanse visstoofschotel 250 gram € 6,95
Gebakken poon 100 gram € 0,98
Verse zalmhaasjes 500 gram € 9,98
Gerookte forel-champagnesalade 100 gram € 2,25

Lees meer
Recept: Vis van de maand september | Rode Poon!
02 september 2017

Rode poon heeft een bijzonder kenmerk: hoe minder de kleur, hoe meer smaak. Daarnaast is de vaste vleestructuur populair in combinatie met de zoete, garnaalachtige smaak. Vooral de graat zorgt voor veel smaak.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!