Vandaag geopend tot 18:00Contact

Het laatste nieuws

Reclame week 3
16 januari 2018

Reclame geldig van 17 januari t/m 27 januari

Noorse garnalen 100 gram € 1,99
Zalmsalade 100 gram € 1,99
Ovenschotel scholrollade uit eigen keuken per stuk € 8,95

 

Lees meer
Skrei
16 januari 2018

De Skrei-kabeljauw

Begin januari, bij de eerste volle maan, start het seizoen van de Noorse Skrei-kabeljauw weer en loopt eind maart of begin april af. De naam skrei is afkomstig van het Noorse woord voor zwerver (skreid) en slaat op de lange tocht die de vis elk jaar maakt. Skrei is een volwassen winterkabeljauw die op het punt staat te paaien.
 

Lees meer
Recept: Vis van de maand januari | Wijting!
02 januari 2018

Wij hopen dat u 2018 goed bent begonnen. En hoe kan dit beter dan met een smakelijke vissoort. Zo is deze maand de wijting de vis van de maand.

Wijting is echt voor lekkerbekken. Wijting is licht verteerbaar door het magere visvlees en het heeft niet veel smaakmakers nodig. Met wat groene kruiden of een pittige boter komt de subtiele smaak van wijting het beste tot z'n recht.

Lees meer
Recept: Vis van de maand december | Tarbot!
05 december 2017

Een hele geschikte vis voor deze maand: tarbot. Van oudsher een luxevis en daarom bij uitstek geschikt voor feestmaaltijden. Dankzij kweektarbot is de vis het hele jaar verkrijgbaar en de prijs stabiel.

De meeste mensen proeven het verschil amper tussen gekweekte en wilde tarbot. De laatste heeft een wat meer uitgesproken smaak en vastere structuur dan de gekweekte variant. Tarbot past zijn kleur aan op de bodem. De meeste zijn daardoor bruin, maar ze kunnen ook stippen of vlekken hebben. Tarbot kunt u bakken, grillen, maar ook in de oven garen of stomen. Verwijder wel altijd deze bovenhuid, want die is niet eetbaar!

 

Lees meer
Kookdemonstratie 15 december
28 november 2017

Op 15 december van 10.30 uur tot 16.00 uur geeft 'onze' kok van de firma Epos weer een kookdemonstratie in de winkel. U kunt kennismaken met nieuwe smaken, verse producten, lekkere hapjes en inspiratie voor de feestdagen. Kijk, leer en proef van de hapjes die Martin voor u klaar maakt. Zien wij u ook?

Lees meer
Recept: Vis van de maand november | Hollandse garnalen!
31 oktober 2017

Hoewel de Hollandse garnaal het hele jaar goed verkrijgbaar is, is de aanvoer het grootst in het vroege voorjaar en in de herfstmaanden. Deze Noordzeegarnaal, zoals we hem ook wel noemen, is één van de bekendste varianten. Er zijn zo’n driehonderd varianten van over de hele wereld die we op ons bord kunnen tegenkomen. De garnalensector, Stichting De Noordzee en de Waddenvereniging werken samen om deze sector te verbeteren en zo te voldoen aan de MSC-criteria.

Lees meer
Recept: Vis van de maand oktober | Mosselen!
01 oktober 2017

De mossel is een echt cadeautje. Je kunt hem namelijk zelf uitpakken, wat het eten ervan toch wel interessant maakt. Mosselen eten is heerlijk en gezond tegelijk. Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet. Bovendien zijn mosselen rijk aan mineralen, kalk, fosfor en vitaminen. Het vet van de mossel behoort tot de categorie van de onverzdigde vetzuren, zodat het eten van mosselen niet leidt tot verhoging van het cholesterolgehalte.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!