Vandaag geopend tot 20:00Contact

Het laatste nieuws

Asperges en vis: een match made in heaven!
13 april 2018

De Hollandse garnaal 🦐 laat zich graag vergezellen door 'het witte goud'. De combinatie van de romige garnaal en de zachte asperge is zonder twijfel één van de meest klassieke en populaire gerechten. Deze lentesalade met witte asperges en Hollandse garnalen is gezond, makkelijk en lekker. Het staat ook nog eens binnen no-time op tafel!

Lees meer
Recept: Vis van de maand april | Tongschar!
03 april 2018

Kent u het geheim van ons als visliefhebbers? Dat is deze maand toch wel de tongschar! De tongschar wordt ook wel steenschol genoemd, omdat hij natuurlijk tot de scholachtigen behoort. Tongschar is vrij stevig van structuur. Het lijkt dus wel een beetje op vlees. Ideaal voor ook de vleesliefhebber.

Lees meer
Aftellen tot de eerste Oosterscheldekreeft
28 maart 2018

Op donderdag 29 maart aanstaande wordt de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen 2018 binnengehaald. Dan begint het officiële kreeftenseizoen van het jaar dat traditiegetrouw van de derde week van maart tot 15 juli loopt. De opening vindt, hoe kan het ook anders, plaats op de Oosterschelde.

Lees meer
Recept: Vis van de maand maart | Heek!
01 maart 2018

Heek is een exemplaar die behoort tot de schelvisachtige die weer behoort tot de kabeljauwachtige. Heek kan zich het hele jaar voortplanten en is ook verkrijgbaar onder het MSC-label. Het visvlees is zeer smakelijk, eerder zacht en valt makkelijk uit elkaar in verse toestand, maar wordt steviger tijdens de bereiding. Heb je een lekker recept met kabeljauw dan moet je het zeker ook eens met heek proberen. Dit visje is ideaal om te bakken, met ovengerechten of te stomen.

Lees meer
VACATURE....VACATURE....VACATURE....
25 februari 2018

Ben jij in het bezit van een flinke dosis enthousiasme, werk je graag hard, hou je van werken met mooie verse producten, ben je een teamplayer en ga je door het vuur voor onze klant...

....dan zoeken wij jou!!!

 

Lees meer
Recept: Vis van de maand februari | Kabeljauw!
02 februari 2018

De Noorse kabeljauw, skrei en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Het seizoen van de Noorse kabeljauw loopt van augustus tot en met januari. De Noorse kabeljauw uit de Barentz Zee heeft een MSC status. De IJslandse kabeljauw is van mei tot en met januari in het seizoen. De MSC-gecertificeerde IJslandse kabeljauw is duurzaam aangezien deze wordt gevangen met een duurzame vangsttechniek. Ook zijn de visbestanden goed. De skrei is meestal verkrijgbaar vanaf het einde van de maand januari tot aan het einde van de maand maart. Het seizoen kan weleens verschillen. Dit komt omdat skrei gevangen wordt op het moment dat ze naar de Noorse Lofoten trekt om eitjes af te staan. Dit in tegenstelling tot andere kabeljauw die op dezelfde plaats blijft om zichzelf voort te planten. De skrei draagt tevens het MSC-keurmerk.

Lees meer
Skrei
16 januari 2018

De Skrei-kabeljauw

Begin januari, bij de eerste volle maan, start het seizoen van de Noorse Skrei-kabeljauw weer en loopt eind maart of begin april af. De naam skrei is afkomstig van het Noorse woord voor zwerver (skreid) en slaat op de lange tocht die de vis elk jaar maakt. Skrei is een volwassen winterkabeljauw die op het punt staat te paaien.
 

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!