Uw winkelmandje is nog leeg.
Gegrilde tonijn met groentenoedels
Tonijn is een lekkere stevige vis. Heerlijk door gerechten! Door zowel de structuur als door de diep roze kleur heeft het visvlees veel weg van rund- en kalfsvlees. Men spreekt dan wel ook over tonijnsteak of -biefstuk. De bereiding is gelijk aan dat van biefstuk: slechts enkele minuten aan beide zijden is lang genoeg. Bij een lange bereidingstijd wordt het visvlees droog.
Hoofdgerecht • 4 personen • ± 20 minuten
Gegrilde tonijn met groentenoedels
Ingrediënten
- 4 moten tonijn à 150 gram
- 250 gram noedels
- 4 eetlepels olie
- 350 gram groene asperges
- 200 gram doperwten (diepvries)
- 3 eetlepels sojasaus
- sap van 1 limoen
- 2-3 eetlepels gembersiroop
- 2 theelepels sesamzaad (geroosterd)
- ½ bosje koriander, grof gehakt
Bereidingswijze
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Dep de moten tonijn droog met keukenpapier. Bestrijk ze aan beide kanten met 2 eetleps olie en bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetlepes olie in een wok. Bak de asperges al omscheppend 3 minuten op hoog vuur. Voeg de doperwten toe en bak 2 minuten.
Verhit ondertussen de grillpan. Gril de tonijn in 1-2 minuten per kant bruin en van binnen rosé en sappig. Breng de groenten op smaak met de sojasaus, het limoensap en de gembersiroop.
Giet de noedels af, voeg ze toe aan de groenten en bak nog 1 minuut. Verdeel de noedels over 4 kommen. Leg de tonijn erbij en bestrooi met het sesamzaad en de koriander.
Wijntip
Bij veelzijdige vis passen veel wijnen. Een rosé, een witte wijn maar ook een rode wijn combineert perfect bij tonijn.
Eet smakelijk!
Klik hier voor nog een smaakvol gerecht met tonijn.
Meer nieuws
Altijd op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!
Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.