Vandaag Gesloten Contact
Zoeken
29 juli 2020

Gegrilde tonijn met groentenoedels

Tonijn is een lekkere stevige vis. Heerlijk door gerechten! Door zowel de structuur als door de diep roze kleur heeft het visvlees veel weg van rund- en kalfsvlees. Men spreekt dan wel ook over tonijnsteak of -biefstuk. De bereiding is gelijk aan dat van biefstuk: slechts enkele minuten aan beide zijden is lang genoeg. Bij een lange bereidingstijd wordt het visvlees droog.   

Hoofdgerecht • 4 personen • ± 20 minuten

Gegrilde tonijn met groentenoedels

Ingrediënten

  • 4 moten tonijn à 150 gram
  • 250 gram noedels
  • 4 eetlepels olie
  • 350 gram groene asperges
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 2-3 eetlepels gembersiroop
  • 2 theelepels sesamzaad (geroosterd)
  • ½ bosje koriander, grof gehakt

Bereidingswijze

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Dep de moten tonijn droog met keukenpapier. Bestrijk ze aan beide kanten met 2 eetleps olie en bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetlepes olie in een wok. Bak de asperges al omscheppend 3 minuten op hoog vuur. Voeg de doperwten toe en bak 2 minuten.

Verhit ondertussen de grillpan. Gril de tonijn in 1-2 minuten per kant bruin en van binnen rosé en sappig. Breng de groenten op smaak met de sojasaus, het limoensap en de gembersiroop.

Giet de noedels af, voeg ze toe aan de groenten en bak nog 1 minuut. Verdeel de noedels over 4 kommen. Leg de tonijn erbij en bestrooi met het sesamzaad en de koriander.

Wijntip

Bij veelzijdige vis passen veel wijnen. Een rosé, een witte wijn maar ook een rode wijn combineert perfect bij tonijn.

Eet smakelijk!

Klik hier voor nog een smaakvol gerecht met tonijn.

 

Meer nieuws

Collega Atie
25 januari 2024

Op woensdag 24 januari was het de laatste werkdag van onze lieve collega Atie. Na 12,5 jaar fijn samenwerken en zelfs 22 dienstjaren, is het nu tijd voor haar om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Atie heeft...

Lees meer
Actie haringspaarkaart-2021
09 juni 2021

Het is aftellen geblazen want volgende week gaat het nieuwe haringseizoen van start! Dit jaar zal het eerste vaatje haring als waardering voor de vaccinatiemedewerkers van alle GGD’en worden overhandigd aan André Rouvoet, voorzitter GGD GHOR Nederland en zijn directe collega’s. Daags erna op woensdag 16 juni zijn de Hollandse Nieuwe weer overal verkrijgbaar.

Maar vanaf vandaag kun je bij ons al sparen voor zo'n overheerlijke gratis Nieuwe Haring! De spaarkaarten liggen al volop voor u klaar.....

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.