Vandaag geopend tot 20:00 Contact
Zoeken
01 juli 2022

BBQ langoustines met citrus-rozemarijnolie en bietjessalade

Denk je aan langoustine dan denk je vaak aan een trendy plateau fruits de mer waarbij langoustines als pronkstuk bovenop een etagère vol lekkernijen van rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren prijken. Maar door hun zoetige smaak en mager vlees smaken ze ook heerlijk in een maaltijdsalade, in combinatie met verschillende pastasoorten of op de BBQ.  

Voorgerecht • 4 personen • ca. 25 minuten

BBQ langoustines met citrus-rozemarijnolie en bietjessalade

Ingrediënten:

  • 12-16 langoustines
  • 1 (bloed)sinaasappel
  • 1 citroen
  • ½ limoen
  • 1 takje rozemarijn
  • 150 ml + extra olijfolie
  • 2 rauwe (rode, gekleurde of chioggia) bietjes
  • 1 kropje sla
  • tabasco
  • grof gemalen peper en grof zout

Bereidingswijze

Steek de barbecue of grill op tijd aan zodat deze heel heet is.

Boen de citrusvruchten schoon onder de warme kraan. Halveer de sinaasappel en citroen. Doe een halve sinaasaapel, halve citroen en halve limoen met schil in de beker van een staafmixer. Voeg de naalden van de rozemarijn toe. Giet er 150 milliliter olijfolie bij en maal met de staafmixer heel fijn. Voeg een paar druppels tabasco, wat peper en wat zout toe. Proef en voeg eventueel nog extra naar smaak toe. *Deze olie kun je direct gebruiken maar een dagje laten staan is ook heel lekker.

Boen de bieten schoon. Snijd ze met een schaaf, mandoline of heel scherp mes in dunne plakken. Doe ze in een kom. Pers een halve sinaasappel  en halve citroen er boven uit. Voeg 2 eetlepels van de citrus-rozemarijnolie, wat peper en wat zout toe. Trek de slabladeren los, was en droog ze.

Leg de **langoustines op de hete barbecue of grill en rooster ze in ca. 5 minuten gaar. Bestrijk ze tussentijds telkens met een beetje van de citrusolie en keer ze geregeld om.

Hussel de sla door de plakjes biet en verdeel over 4 borden. Leg de langoustines erbij, druppel er nog wat citrusolie over en bestrooi met grof gemalen peper en grof zout. Serveer de rest van de citrusolie erbij.

Serveertip

Serveer met lekker rustiek warm brood.

Wijntip

White Organic 2019 'Crudo' is een fantastische Zuid-Italiaanse organische wijn, die perfect combineert met langoustines. Een frisse wijn met een subtiel zoetje.
 

*De rest van de citrusolie is ook lekker bij andere gegrilde vis en als basis voor een sladressing. De olie blijft ruim een week en zelfs langer goed.
**De onderkant van de langoustines kun je voor het grillen open knippen met een schone, scherpe schaar of wildschaar. Dan is het makkelijker om het staartvlees eruit te halen.

Eet smakelijk!

 

 

Meer nieuws

Aangepast openingstijden december 2022
16 november 2022

In deze feestelijke maand hebben we een aantal dagen met aangepaste openingstijden:

25 november:    08.30 tot 20.00 uur
02 december:    08.30 tot 20.00 uur
16 december:    08.30 tot 20.00 uur
17 december:    08.30 tot 20.00 uur

Lees meer
Bestellijst december 2022
13 november 2022

De feestdagen staan weer voor de deur en dat wordt weer culinair genieten! Bekijk en download onze bestellijst. Hoe werkt het?

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.