Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
23 januari 2020

Bak zalm als een topchef

Wil je wat vaker vis eten, maar heb je geen idee welke vissoort je moet kiezen? Of kijk je op tegen het bereiden ervan? Visspeciaalzaak Aan de Kant maakt het je makkelijk. Elke maand hebben wij namelijk een vis van de maand, met bijbehorend recept. Deze maand een populaire allemansvriend, die echt niet zo moeilijk klaar te maken is als je misschien denkt: zalm.

“Zalm is één van de meest gegeten vissoorten in Nederland”, vertelt Jannie van Aan de Kant. “Het is een mooie elegante vis en door zijn kleur goed te herkennen. Het is vis die rijk is aan gezonde vetten, die beschermen tegen hart- en vaatziekten. Omega-3 bijvoorbeeld.” Wil je weten hoe je die zalm nu perfect bakt? Jannie heeft een paar gouden bereidingstips voor je.

Op de huid

Je hoeft geen Herman den Blijker te heten om lekkere vis op tafel te zetten. Jannie: “Het begint al met het kopen van de vis. In het geval van zalm moet je goed op te kleur letten. Hoe witter, hoe vetter, hoe beter. Koop en bak hem op de huid: dit beschermt de vis tijdens het bakken.”

Niet bewegen

“Eénmaal in de pan geldt dat de zalm stil moet blijven liggen”, weet Jannie. “Beweeg hem niet heen en weer, want dan verliest de zalm warmte. Houd daarnaast goed de kleur in de gaten. Zodra je de kleur lichter ziet worden, is dat een teken dat hij gaar begint te worden.”

Op tijd het gas uit

En nu komt het, de gouden tip: “Zodra de garing halverwege is, draai je het gas uit. Veel mensen maken namelijk de fout dat ze de zalm te lang bakken. Zelfs mij overkomt dat nog wel eens”, zegt Jannie. Bonustip: “Keer dan de zalm om. Het vet is nog heet genoeg om de zalm kort te laten doorgaren. Dan benut je ook nog eens de restwarmte van de pan en gaart de zalm ook nog eens mooi naar het midden toe.”

Wil je een overheerlijk recept uitproberen? Klik dan op: zalm 'Wellington'. Eet smakelijk!

Wil je weten hoe je het beste vis bewaart? Klik dan hier.

 

Meer nieuws

Spinazieomelet met Hollandse garnalen
06 april 2020

Hollandse garnaal oftewel de kleine smaakmaker! De Hollandse garnaal is lekker, lokaal én verantwoord. Een echte smaakmaker uit de Noord- en Waddenzee. ‘Onze’ Hollandse garnaal heeft een uitgesproken maar subtiele zilte smaak en malse, stevige structuur. Met deze eigenschappen steekt hij met kop en schouders boven zijn soortgenoten uit. En omdat ‘ie zo krachtig is, heb je aan een kleine hoeveelheid genoeg. Ook met een handje van deze Hollandse held kun je eindeloos variëren en voeg je een ware smaakexplosie toe aan je gerecht.

Lees meer
Belangrijke informatie m.b.t. Corona maatregelen
16 maart 2020

***Onze winkel is gewoon geopend****

De overheid heeft besloten dat tot 6 april alle horeca, scholen etc. gesloten zullen zijn. Dit is voor hen een verschirikkelijke klap. Allereerst dan ook onze steunbetuiging aan al deze die hier direct door getroffen worden. Vooralsnog is deze maatregel NIET op onze winkel en verkoopwagen van toepassing

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.