Vandaag Gesloten Contact
Zoeken
23 januari 2020

Bak zalm als een topchef

Wil je wat vaker vis eten, maar heb je geen idee welke vissoort je moet kiezen? Of kijk je op tegen het bereiden ervan? Visspeciaalzaak Aan de Kant maakt het je makkelijk. Elke maand hebben wij namelijk een vis van de maand, met bijbehorend recept. Deze maand een populaire allemansvriend, die echt niet zo moeilijk klaar te maken is als je misschien denkt: zalm.

“Zalm is één van de meest gegeten vissoorten in Nederland”, vertelt Jannie van Aan de Kant. “Het is een mooie elegante vis en door zijn kleur goed te herkennen. Het is vis die rijk is aan gezonde vetten, die beschermen tegen hart- en vaatziekten. Omega-3 bijvoorbeeld.” Wil je weten hoe je die zalm nu perfect bakt? Jannie heeft een paar gouden bereidingstips voor je.

Op de huid

Je hoeft geen Herman den Blijker te heten om lekkere vis op tafel te zetten. Jannie: “Het begint al met het kopen van de vis. In het geval van zalm moet je goed op te kleur letten. Hoe witter, hoe vetter, hoe beter. Koop en bak hem op de huid: dit beschermt de vis tijdens het bakken.”

Niet bewegen

“Eénmaal in de pan geldt dat de zalm stil moet blijven liggen”, weet Jannie. “Beweeg hem niet heen en weer, want dan verliest de zalm warmte. Houd daarnaast goed de kleur in de gaten. Zodra je de kleur lichter ziet worden, is dat een teken dat hij gaar begint te worden.”

Op tijd het gas uit

En nu komt het, de gouden tip: “Zodra de garing halverwege is, draai je het gas uit. Veel mensen maken namelijk de fout dat ze de zalm te lang bakken. Zelfs mij overkomt dat nog wel eens”, zegt Jannie. Bonustip: “Keer dan de zalm om. Het vet is nog heet genoeg om de zalm kort te laten doorgaren. Dan benut je ook nog eens de restwarmte van de pan en gaart de zalm ook nog eens mooi naar het midden toe.”

Wil je een overheerlijk recept uitproberen? Klik dan op: zalm 'Wellington'. Eet smakelijk!

Wil je weten hoe je het beste vis bewaart? Klik dan hier.

 

Meer nieuws

Vacature...
07 september 2020

Verkoopmedewerker (16 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer
Ceviche van makreel
04 september 2020

Wat is ceviche nu eigenlijk? Dat is snel uitgelegd: het is rauwe vis in een marinade op basis van de zuren uit citrusfruit. Het is een heerlijk frisse manier van vis bereiden en er komt geen vuur aan te pas. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Peru. 

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.