Vandaag geopend tot 19:00 Contact
Zoeken
10 januari 2020

Zalm 'Wellington'

Een zeer smaakvol recept van zalm ingepakt in bladerdeeg. Deze vis is al jaren een van de meest gegeten vissoorten in Nederland. Een gezonde keuze, want het Voedingscentrum adviseert minimaal één keer per week vis, en dan liefst vette vis zoals zalm, te eten. Een gezonde eiwitbron met veel vitamine D en omega 3-vetzuren, die helpen hart en bloedvaten gezond te houden.

Hoofdgerecht • 4 personen • ± 35 minuten

Zalm 'Wellington'

Ingrediënten:

  • 2 moten zalm, zonder vel
  • 1 blokje visbouillon
  • 4 el ongezouten roomboter en/of olie
  • 600 gram spinazie (diepvries)
  • 30 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 eetlepels verse dille (fijngesneden)
  • 400 g kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rollen verse bladerdeeg. (bijv. Tante Fanny)
  • 1 ei
  • Peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de zalm schoon en dep deze droog. Verwarm de spinazie en laat daarna het daarna in een zeef of vergiet goed uitlekken. Druk af en toe met een lepel op de spinazie zodat het vocht goed kan weglopen. Voeg de dille en de Parmezaanse kaas toe aan de spinazie.

Zet de pan nu op hoog vuur en smelt de roomboter. Bak de kastanjechampignons met de bouillonblokjes in de boter tot ze geen vocht meer loslaten. Roer regelmatig. Pers de teen knoflook uit en roer goed door de champignons. Zet het vuur uit.

Rol het bladerdeeg uit met bakpapier op een bakplaat. Leg de helft van de spinazie net even onder het midden van het bladerdeeg. Verdeel de helft van de gebakken champignons op het spinaziemengsel. Leg hierop een moot zalm en bestrooi eventueel met wat peper en zout.

Vouw het bovenste deel van het bladerdeeg strak over de zalm. Snijd overtollig bladerdeeg weg. Druk met een vork de grote zijkanten goed dicht. Klop het ei los en bestrijk met de bakkwast de bovenkant van de zalm Wellington met het ei. Doe dit ook met het tweede stuk bladerdeeg. Voel je je creatief? Maak dan het bladerdeegpakketje in de vorm van een vis. Maak van het overgebleven bladerdeeg de vinnen. Je kunt natuurlijk ook alleen visvormpjes uitsnijden en deze op het bladerdeegpakketje drukken.

Leg de bladerdeegpakketjes op een bakplaat en schuif ze in de oven. Bak ze in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Snijd aan tafel in dikke plakken. Gebruik hiervoor een scherp mes, zodat de plakken in tact blijven.

Tip:

Serveer met heerlijke dikke ovenfrietjes! Lekker makkelijk, deze kunnen tegelijk in de oven met de zalm 'Wellington'.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Pijlinktvis gevuld met spinazie en feta
06 februari 2020

Een zeer bekende zeevrucht uit Zuid-Europa. De pijlinktvis wordt meer en meer gevangen door onze Nederlandse vissers in de Noordzee en mag daardoor een 'streekproduct' worden genoemd. Deze smaakvolle en veelzijdige inktvis vraagt om meer waardering van de Nederlandse consument. Hij is terecht een 'vis van de maand'!

Lees meer
Bak zalm als een topchef
23 januari 2020

Wil je wat vaker vis eten, maar heb je geen idee welke vissoort je moet kiezen? Of kijk je op tegen het bereiden ervan? Visspeciaalzaak Aan de Kant maakt het je makkelijk. Elke maand hebben wij namelijk een vis van de maand, met bijbehorend recept. Deze maand een populaire allemansvriend, die echt niet zo moeilijk klaar te maken is als je misschien denkt: zalm...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.