Vandaag geopend tot 20:00Contact
28 maart 2018

Aftellen tot de eerste Oosterscheldekreeft

De Oosterscheldekreeft is een bijzonder soort. Door de geïsoleerde ligging en het afwijkende milieu in de Oosterschelde, wijkt deze kreeft licht af van de Europese zeekreeft. Europees DNA-onderzoek heeft aangetoond dat de Oosterscheldekreeft een herkenbaar afwijkend DNA heeft. Volgens de kenners levert de bijzondere bouw stevig vlees op met een fijnere en zachtere smaak dan die van andere kreeftensoorten.

Hoe herken je een Oosterscheldekreeft?
De Oosterscheldekreeft is donkerblauw tot zwart met witte plekken. Na het koken blijven deze plekken lichter van kleur.

Een culinair product op trots op te zijn
Kreeft is een fantastisch culinair product in de keuken. Het hele jaar door is er Canadese kreeft te koop in Nederland, in de periode april-juli ook de Oosterscheldekreeft. Deze knijpgrage Zeeuw wordt algemeen erkend als één van de lekkerste ter wereld. Alle reden dus om bij een feestelijke gelegenheid een Oosterscheldekreeft op tafel te zetten.

Bestel de Oosterscheldekreeft hier.

Meer nieuws

Asperges en vis: een match made in heaven!
13 april 2018

De Hollandse garnaal 🦐 laat zich graag vergezellen door 'het witte goud'. De combinatie van de romige garnaal en de zachte asperge is zonder twijfel één van de meest klassieke en populaire gerechten. Deze lentesalade met witte asperges en Hollandse garnalen is gezond, makkelijk en lekker. Het staat ook nog eens binnen no-time op tafel!

Lees meer
Recept: Vis van de maand april | Tongschar!
03 april 2018

Kent u het geheim van ons als visliefhebbers? Dat is deze maand toch wel de tongschar! De tongschar wordt ook wel steenschol genoemd, omdat hij natuurlijk tot de scholachtigen behoort. Tongschar is vrij stevig van structuur. Het lijkt dus wel een beetje op vlees. Ideaal voor ook de vleesliefhebber.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!