Gesloten Contact
Zoeken
28 maart 2018

Aftellen tot de eerste Oosterscheldekreeft

De Oosterscheldekreeft is een bijzonder soort. Door de geïsoleerde ligging en het afwijkende milieu in de Oosterschelde, wijkt deze kreeft licht af van de Europese zeekreeft. Europees DNA-onderzoek heeft aangetoond dat de Oosterscheldekreeft een herkenbaar afwijkend DNA heeft. Volgens de kenners levert de bijzondere bouw stevig vlees op met een fijnere en zachtere smaak dan die van andere kreeftensoorten.

Hoe herken je een Oosterscheldekreeft?
De Oosterscheldekreeft is donkerblauw tot zwart met witte plekken. Na het koken blijven deze plekken lichter van kleur.

Een culinair product op trots op te zijn
Kreeft is een fantastisch culinair product in de keuken. Het hele jaar door is er Canadese kreeft te koop in Nederland, in de periode april-juli ook de Oosterscheldekreeft. Deze knijpgrage Zeeuw wordt algemeen erkend als één van de lekkerste ter wereld. Alle reden dus om bij een feestelijke gelegenheid een Oosterscheldekreeft op tafel te zetten.

Bestel de Oosterscheldekreeft hier.

Meer nieuws

Gegrilde poon met rozenharissa-saffraanmayo en aardappel
26 juli 2022

Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. Het is niet alleen een mooi visje voor op de barbecue maar het is ook een apart visje....

Lees meer
BBQ langoustines met citrus-rozemarijnolie en bietjessalade
01 juli 2022

Denk je aan langoustine dan denk je vaak aan een trendy plateau fruits de mer waarbij langoustines als pronkstuk bovenop een etagère vol lekkernijen van rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren prijken. Maar door hun zoetige smaak...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.