Vandaag geopend tot 19:00 Contact
Zoeken
08 mei 2019

Zeeduivel met spek en rozemarijn

Dit monster uit de zee is een parel op je bord. Graatarm en ideaal voor de niet-visliefhebber. Stevig blank vlees, met een zachte zoete smaak die meer aan kreeft doet denken dan een vis. Zeeduivel is makkelijk om te maken en super gezond!

Voorgerecht • 4 personen • 20 - 40 minuten

Zeeduivel met spek en rozemarijn

Ingrediënten

  • 600 gram zeeduivel, in 4 stukken
  • 8 plakken spek
  • 4 takjes rozemarijn
  • bloem
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Wikkel om de moten zeeduivel een plak spek en steek er een takje rozemarijn door. Doe wat bloem op een bord en haal de zeeduivelpakketjes erdoor.

Verhit de olie op hoog vuur en doe de zeeduivel in de pan als de olie goed heet is. Laat de vis aan elke kant drie minuten bakken tot het spek goudbruin is.

Serveertip

Serveer met heerlijk goudbruin gebakken aardappeltjes en een ratatouille aan groenten.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Pijlinktvis gevuld met spinazie en feta
06 februari 2020

Een zeer bekende zeevrucht uit Zuid-Europa. De pijlinktvis wordt meer en meer gevangen door onze Nederlandse vissers in de Noordzee en mag daardoor een 'streekproduct' worden genoemd. Deze smaakvolle en veelzijdige inktvis vraagt om meer waardering van de Nederlandse consument. Hij is terecht een 'vis van de maand'!

Lees meer
Bak zalm als een topchef
23 januari 2020

Wil je wat vaker vis eten, maar heb je geen idee welke vissoort je moet kiezen? Of kijk je op tegen het bereiden ervan? Visspeciaalzaak Aan de Kant maakt het je makkelijk. Elke maand hebben wij namelijk een vis van de maand, met bijbehorend recept. Deze maand een populaire allemansvriend, die echt niet zo moeilijk klaar te maken is als je misschien denkt: zalm...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.