Gesloten Contact
Zoeken
13 augustus 2021

Zeeduivel met Parmezaanse kaas en zeekraalrisotto

Zeeduivel een heerlijke vis en een goede keuze! Vooral als je niet van graatjes houdt. Zeeduivel heeft stevig visvlees, is smaakvol en bezit, op een dikke ruggengraat na, geen graten.

Lunch/diner • 4 personen • 30 minuten

Zeeduivel met Parmezaanse kaas en zeekraalrisotto

Ingrediënten

  • 4 zeeduivelstaarten à 150-200 gram
    (lunch- of voorgerecht filets à 125 gram)

  • 1 liter visbouillon (van 2 blokjes)1 grote rode ui

  • 100 gram zeekraal

  • 8 eetlepels olijfolie

  • 1 citroen

  • 400 gram risottorijst

  • 100 gram gemalen Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook. Pel en snipper ondertussen de ui, was de citroen en verwijder houdige stukjes van de zeekraal.

Verhit 4 eetlepels olie in een diepe pan en bak hierin de ui 3 minuten op laag vuur. Rasp de citroenschil erboven en bak 30 seconden mee. Zet het vuur hoog, roer de ongekookte rijst erdoor en bak 2-3 minuten tot de korrels glanzen. Schenk een flinke scheut hete bouillon bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst. Zet het vuur wat lager. Halveer de citroen en knijp de helft boven de pan uit. Voeg de rest van de bouillon in gedeelten toe tot de rijst in 15-20 minuten gaar is. Blijf goed roeren en zorg dat de risotto smeuïg blijft. Roer de zeekraal en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Zet na 2 minuten roeren het vuur uit. Doe een deksel op de pan en laat de risotto 6 minuten staan.

Verhit ondertussen 4 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Bak de zeeduivel om en om in de olie, 3-4 minuten aan elke kant. Snijd in de tussentijd de andere helft van de citroen in partjes.

Verdeel de risotto over 4 borden en leg de zeeduivel erop. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de vis en leg de partjes citroen erbij.

Serveertip:

Serveer met een frisse gemengde salade. Voeg als de risotto klaar is eventrueel een klontje boter toe en laat met het deksel op de pan nog even staan.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Gegrilde poon met rozenharissa-saffraanmayo en aardappel
26 juli 2022

Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. Het is niet alleen een mooi visje voor op de barbecue maar het is ook een apart visje....

Lees meer
BBQ langoustines met citrus-rozemarijnolie en bietjessalade
01 juli 2022

Denk je aan langoustine dan denk je vaak aan een trendy plateau fruits de mer waarbij langoustines als pronkstuk bovenop een etagère vol lekkernijen van rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren prijken. Maar door hun zoetige smaak...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.