Vandaag geopend tot 19:00 Contact
Zoeken
09 december 2019

Zalm met prei en rodewijnsaus

Wie zalm kiest voor een speciale gelegenheid maakt een goede keuze. Deze populaire vis smaakt verrukkelijk en is ook gemakkelijk te bereiden..

Voorgerecht • 4 personen • 20 - 40 minuten

Zalm met prei en rodewijnsaus

Ingrediënten

  • Zalmfiletjes van ongeveer 200 gram
  • 1 prei (witte gedeelte)
  • 50 gram roomboter
  • 150 ml rode wijn
  • 100 ml kalfsfond
  • 1 eetlepel ketchup

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de zalmfilets in vier gelijke stukken. Snijd de prei in dunne reepjes en smelt de boter in een pannetje. Leg de preireepjes erin en smoor de prei op laag vuur gaar. Kook de rode wijn tot de helft in en voeg daarna de kalfsfond toe en laat dit weer tot de helft inkoken. Voeg de ketchup toe en verhit het geheel kort door.

Leg de zalmfilets op de huid op een bakplaatje en zet deze ongeveer acht minuten in de oven. Leg de prei en zalm op een bord en giet er de rode wijnsaus overheen.

Wijntip

Silver Moki Sauvignon Blanc

Meer nieuws

Pijlinktvis gevuld met spinazie en feta
06 februari 2020

Een zeer bekende zeevrucht uit Zuid-Europa. De pijlinktvis wordt meer en meer gevangen door onze Nederlandse vissers in de Noordzee en mag daardoor een 'streekproduct' worden genoemd. Deze smaakvolle en veelzijdige inktvis vraagt om meer waardering van de Nederlandse consument. Hij is terecht een 'vis van de maand'!

Lees meer
Bak zalm als een topchef
23 januari 2020

Wil je wat vaker vis eten, maar heb je geen idee welke vissoort je moet kiezen? Of kijk je op tegen het bereiden ervan? Visspeciaalzaak Aan de Kant maakt het je makkelijk. Elke maand hebben wij namelijk een vis van de maand, met bijbehorend recept. Deze maand een populaire allemansvriend, die echt niet zo moeilijk klaar te maken is als je misschien denkt: zalm...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.