Uw winkelmandje is nog leeg.
Zalm met prei en rodewijnsaus
Wie zalm kiest voor een speciale gelegenheid maakt een goede keuze. Deze populaire vis smaakt verrukkelijk en is ook gemakkelijk te bereiden..
Voorgerecht • 4 personen • 20 - 40 minuten
Zalm met prei en rodewijnsaus
Ingrediënten
- Zalmfiletjes van ongeveer 200 gram
- 1 prei (witte gedeelte)
- 50 gram roomboter
- 150 ml rode wijn
- 100 ml kalfsfond
- 1 eetlepel ketchup
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de zalmfilets in vier gelijke stukken. Snijd de prei in dunne reepjes en smelt de boter in een pannetje. Leg de preireepjes erin en smoor de prei op laag vuur gaar. Kook de rode wijn tot de helft in en voeg daarna de kalfsfond toe en laat dit weer tot de helft inkoken. Voeg de ketchup toe en verhit het geheel kort door.
Leg de zalmfilets op de huid op een bakplaatje en zet deze ongeveer acht minuten in de oven. Leg de prei en zalm op een bord en giet er de rode wijnsaus overheen.
Wijntip
Silver Moki Sauvignon Blanc
Meer nieuws
Altijd op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!
Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.