Vandaag Gesloten Contact
Zoeken
09 december 2019

Zalm met prei en rodewijnsaus

Wie zalm kiest voor een speciale gelegenheid maakt een goede keuze. Deze populaire vis smaakt verrukkelijk en is ook gemakkelijk te bereiden..

Voorgerecht • 4 personen • 20 - 40 minuten

Zalm met prei en rodewijnsaus

Ingrediënten

  • Zalmfiletjes van ongeveer 200 gram
  • 1 prei (witte gedeelte)
  • 50 gram roomboter
  • 150 ml rode wijn
  • 100 ml kalfsfond
  • 1 eetlepel ketchup

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de zalmfilets in vier gelijke stukken. Snijd de prei in dunne reepjes en smelt de boter in een pannetje. Leg de preireepjes erin en smoor de prei op laag vuur gaar. Kook de rode wijn tot de helft in en voeg daarna de kalfsfond toe en laat dit weer tot de helft inkoken. Voeg de ketchup toe en verhit het geheel kort door.

Leg de zalmfilets op de huid op een bakplaatje en zet deze ongeveer acht minuten in de oven. Leg de prei en zalm op een bord en giet er de rode wijnsaus overheen.

Wijntip

Silver Moki Sauvignon Blanc

Meer nieuws

Ovenschotel van rode poon met paprika
05 juli 2020

De rode poon wordt ook wel een culinaire topper genoemd. Wij zijn het hier wel mee eens! Poon is een matig vette vis met stevig witvlees en veel graten. Het visvlees heeft een zachte, zoet-garnaalachtige smaak. Deze vis kun je op heel wat manieren bereiden. De stevige structuur maakt de poon geschikt voor: roken, stomen, stoven, bakken en grillen. Lees verder voor het smaakvolle recept..

Lees meer
Mosselen met tripel bier en bacon
02 juli 2020

Het seizoen is weer begonnen dus we kunnen weer lekker kokkerellen met mosselen. Er zijn heel veel lekkere recepten, maar dit is één van onze meest favoriete bereiding van mosselen: gekookt in een lekker triple biertje. Mosselen en bier een match made in heaven! Heerlijk en in een handomdraai klaar.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.