Gesloten Contact
Zoeken
09 december 2019

Zalm met prei en rodewijnsaus

Wie zalm kiest voor een speciale gelegenheid maakt een goede keuze. Deze populaire vis smaakt verrukkelijk en is ook gemakkelijk te bereiden..

Voorgerecht • 4 personen • 20 - 40 minuten

Zalm met prei en rodewijnsaus

Ingrediënten

  • Zalmfiletjes van ongeveer 200 gram
  • 1 prei (witte gedeelte)
  • 50 gram roomboter
  • 150 ml rode wijn
  • 100 ml kalfsfond
  • 1 eetlepel ketchup

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de zalmfilets in vier gelijke stukken. Snijd de prei in dunne reepjes en smelt de boter in een pannetje. Leg de preireepjes erin en smoor de prei op laag vuur gaar. Kook de rode wijn tot de helft in en voeg daarna de kalfsfond toe en laat dit weer tot de helft inkoken. Voeg de ketchup toe en verhit het geheel kort door.

Leg de zalmfilets op de huid op een bakplaatje en zet deze ongeveer acht minuten in de oven. Leg de prei en zalm op een bord en giet er de rode wijnsaus overheen.

Wijntip

Silver Moki Sauvignon Blanc

Meer nieuws

Gegrilde poon met rozenharissa-saffraanmayo en aardappel
26 juli 2022

Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. Het is niet alleen een mooi visje voor op de barbecue maar het is ook een apart visje....

Lees meer
BBQ langoustines met citrus-rozemarijnolie en bietjessalade
01 juli 2022

Denk je aan langoustine dan denk je vaak aan een trendy plateau fruits de mer waarbij langoustines als pronkstuk bovenop een etagère vol lekkernijen van rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren prijken. Maar door hun zoetige smaak...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.