Gesloten Contact
Zoeken
09 december 2019

Zalm met prei en rodewijnsaus

Wie zalm kiest voor een speciale gelegenheid maakt een goede keuze. Deze populaire vis smaakt verrukkelijk en is ook gemakkelijk te bereiden..

Voorgerecht • 4 personen • 20 - 40 minuten

Zalm met prei en rodewijnsaus

Ingrediënten

  • Zalmfiletjes van ongeveer 200 gram
  • 1 prei (witte gedeelte)
  • 50 gram roomboter
  • 150 ml rode wijn
  • 100 ml kalfsfond
  • 1 eetlepel ketchup

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de zalmfilets in vier gelijke stukken. Snijd de prei in dunne reepjes en smelt de boter in een pannetje. Leg de preireepjes erin en smoor de prei op laag vuur gaar. Kook de rode wijn tot de helft in en voeg daarna de kalfsfond toe en laat dit weer tot de helft inkoken. Voeg de ketchup toe en verhit het geheel kort door.

Leg de zalmfilets op de huid op een bakplaatje en zet deze ongeveer acht minuten in de oven. Leg de prei en zalm op een bord en giet er de rode wijnsaus overheen.

Wijntip

Silver Moki Sauvignon Blanc

Meer nieuws

Feestelijk genieten '25: Aan de Kant culinair
19 november 2025

De feestdagen staan weer voor de deur, en dit jaar pakken we groter uit dan ooit! Ontdek onze feestelijke bestellijst 2025, met als absolute blikvanger: een compleet luxe 4-gangen diner voor thuis, samengesteld met de mooiste smaken uit de zee.

Lees meer
Kom werken bij de gezelligste viscrew van de omgeving
30 oktober 2025
We zijn op zoek naar:
 
Parttime en fulltime toppers (uren in overleg)
En een zaterdagskracht....
Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.