Uw winkelmandje is nog leeg.
Langoustinespiezen met een saus van geroosterde amandelen
Ingrediënten
- 20 langoustines, op kamertemparatuur
- 1 rode peper
- 50 gr blanke amandelen
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 tenen knoflook, geperst
- 4 tomaten, in stukjes
- 50 ml medium dry sherry
- 1 rode paprika, in 16 vierkante stukken
- 16 blaadjes salie
- blender
- 4 lange metalen spiesen
Bereiding
Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Hak de peper heel fijn. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en laat ze op een bordje afkoelen. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak de tomaten met 3 tenen geperste knoflook en de rode peper 4-6 minuten tot de kleur wat intenser wordt. Meng de amandelen met het tomaatmengsel, sherry en wat zout en versgemalen peper in de blender tot een gladde saus. Schenk de saus in een schaaltje. Meng in een kommetje de resterende olijfolie en knoflook met wat zout en versgemalen zwarte peper. Steek de langoustines aan de spiesen met daartussen de stukken paprika en blaadjes salie. Bestrijk de spiesen royaal met de knoflookolie en rooster ze op de barbecue of op een bakplaat onder een warme ovengrill in 6-8 minuten rondom gaar.
Heerlijk op de barbecue!
Meer nieuws
Altijd op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!
Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.