Gesloten Contact
Zoeken
22 juli 2021

Tongpakketjes met rozemarijn en kappertjes

Lunch/diner • 4 personen • 20-25 minuten

Tongpakketjes met rozemarijn en kappertjes

Ingrediënten

  • 4 panklare tongen à 300 gram
    (of 16 enkele tongfilets)
  • 60 gram koude boter
  • 9 takjes rozemarijn
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 100 ml witte wijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1-2 theelepels honing
  • peper en zout

Bereiding

Steek de barbecue een half uur van tevoren aan zodat hij goed heet is of verwarm de oven voor op 190°C.

Smelt de boter in een koekenpan. Leg de vellen folie naast elkaar op het aanrecht. Smeer ze dun in met gesmolten boter. Leg op één helft van elk vel een takje rozemarijn.

Ris de naalden van een ander takje rozemarijn en hak ze fijn en voeg ze met de kappertjes toe aan de rest van de boter in de pan. Verwarm al roerende drie minuten op een laag vuur. Zet dan het vuur hoog. Schenk als de boter bruin is geworden de wijn er via de rand van de pan langzaam bij. Laat het een paar minuten inkomen tot ongeveer de helft van het vocht over is. Roer de mosterd en één theelepel honing erbij. Proef en voeg zo nodig meer honing, peper en zout toe.

Schep rond het takje rozemarijn op elk vel folie een lepeltje van de saus. Leg de hele tongen of filets er met nog een takje rozemarijn op. Schep de rest van de saus over de vis. Vouw de folie dubbel over de vis. Vouw de randen een paar keer om en stevig dicht zodat het vocht niet uit het platte pakketje kan lopen.

Leg de pakketjes op de barbecue (of in de oven) en laat de vis in 6-8 minuten gaar worden. Keer de pakketjes (als ze op de barbecue worden klaargemaakt) tussentijds een keer om. Leg de pakketjes als ze klaar zijn op de borden.

Serveertip

Lekker met krielaardappels in de schil, gegrilde groenten, pasta of knapperig brood. Voor de variatie kun je ook dragon of dille gebruiken in plaats van rozemarijn.

Eets smakelijk!

 

Meer nieuws

Vacature: meewerkend bedrijfsleider
26 april 2024

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste medewerker voor onze visspeciaalzaak. Als onderdeel van ons team zul je een sleutelrol spelen in het dagelijkse reilen en zeilen van onze zaak. Jouw rol is een combinatie van....

Lees meer
Collega Atie
25 januari 2024

Op woensdag 24 januari was het de laatste werkdag van onze lieve collega Atie. Na 12,5 jaar fijn samenwerken en zelfs 22 dienstjaren, is het nu tijd voor haar om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Atie heeft...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.