Vandaag geopend tot 18:00 Contact
Zoeken
22 juli 2021

Tongpakketjes met rozemarijn en kappertjes

Lunch/diner • 4 personen • 20-25 minuten

Tongpakketjes met rozemarijn en kappertjes

Ingrediënten

  • 4 panklare tongen à 300 gram
    (of 16 enkele tongfilets)
  • 60 gram koude boter
  • 9 takjes rozemarijn
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 100 ml witte wijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1-2 theelepels honing
  • peper en zout

Bereiding

Steek de barbecue een half uur van tevoren aan zodat hij goed heet is of verwarm de oven voor op 190°C.

Smelt de boter in een koekenpan. Leg de vellen folie naast elkaar op het aanrecht. Smeer ze dun in met gesmolten boter. Leg op één helft van elk vel een takje rozemarijn.

Ris de naalden van een ander takje rozemarijn en hak ze fijn en voeg ze met de kappertjes toe aan de rest van de boter in de pan. Verwarm al roerende drie minuten op een laag vuur. Zet dan het vuur hoog. Schenk als de boter bruin is geworden de wijn er via de rand van de pan langzaam bij. Laat het een paar minuten inkomen tot ongeveer de helft van het vocht over is. Roer de mosterd en één theelepel honing erbij. Proef en voeg zo nodig meer honing, peper en zout toe.

Schep rond het takje rozemarijn op elk vel folie een lepeltje van de saus. Leg de hele tongen of filets er met nog een takje rozemarijn op. Schep de rest van de saus over de vis. Vouw de folie dubbel over de vis. Vouw de randen een paar keer om en stevig dicht zodat het vocht niet uit het platte pakketje kan lopen.

Leg de pakketjes op de barbecue (of in de oven) en laat de vis in 6-8 minuten gaar worden. Keer de pakketjes (als ze op de barbecue worden klaargemaakt) tussentijds een keer om. Leg de pakketjes als ze klaar zijn op de borden.

Serveertip

Lekker met krielaardappels in de schil, gegrilde groenten, pasta of knapperig brood. Voor de variatie kun je ook dragon of dille gebruiken in plaats van rozemarijn.

Eets smakelijk!

 

Meer nieuws

Scholfiletspiesjes met sesam en teriyaki groenten
06 september 2021

Schol is, ook internationaal, een zeer gewaardeerde vis. Schol kan het hele jaar worden gevangen, maar wordt de eerste maanden van het jaar ontzien i.v.m. de paaiperiode. Vanaf mei eet hij zich weer lekker dik en is hij daardoor beter geschikt voor consumptie. Mede dankzij een duurzaam beheer is hij sinsds een paar jaar MSC-gecertificeerd. Het visvlees van schol is stevig maar mals en zacht met een vrij neutrale smaak...

Lees meer
Umami-oesters
21 augustus 2021

En zo vonden ook wij een oester die visueel en smaaktechnisch tot de wereldtop behoort. We zijn dol enthousiast om deze overheerlijke oesters te kunnen aanbieden...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.