Vandaag geopend tot 18:00 Contact
Zoeken
01 augustus 2017

Tong 'Wellington' met pesto

Een echte delicatesse en in een handomdraai gemaakt!

Hoofdgerecht • 4 personen • 20 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 tongfilets van 100 gram elk
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvires), ontdooid
  • 3 el pesto alla genovese (zie tip)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 g rucola
  • 4 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 1 sjalot, in reeptjes
  • 1 el basamicoazijn
  • 4 el extra vierge olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200°C. Leg 4 plakjes deeg op het werkvlak. Rol de tongfilets op of vouw ze dubbel en leg ze op het deeg; zorg dat rondom een rand van 1-2 cm vrij is. Schep er de pesto op. Dek de vis af met een tweede plakje deeg. Druk de rand goed dicht -gebruik eventueel een vork- en snijd het deeg zo nodig iets bij. Bestrijk de pakketjes dun met ei en maak in de bovenkant enkele insnedes. Leg de vispakketjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak ze in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Meng intussen de rucola met de tomaatjes en sjalot. Maak de salade aan met de balsamicoazijn, olijfolie en zout en peper. Verdeel de salade over 4 borden. Leg er een pakketje tong 'Wellington' bij.

Serveertip

Maak de pesto bij voorkeur zelf door een handvol basilicum met 1 teen knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten en een flinke scheut extra vierge olijfolie met de staafmixer tot een smeuïge pasta te pureren. Meng er geraspte parmezaanse kaas door en breng de pesto op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Vacature...
08 april 2021

Verkoopmedewerker (± 12 t/m 24 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer
Makreel-filotaartjes met rode kool en dille
10 maart 2021

De makreel is sappig, zacht, vol van smaak en populair op een broodjes, in een salade, pasta, amuse of op een toastje. Maar er kan nog veel meer met makreel. De culinaire mogelijkheden van makreel zijn ongekend. Hij is bij uitstek geschikt om in z'n geheel te bakken. Het bakken is niet moeilijk.....

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.