Vandaag geopend tot 18:00 Contact
Zoeken
03 november 2020

Tong alla puttanesca

Met tong kun je alle kanten op: van simpel en puur tot een echte smaakexplosie. Deze lekkere vis leent zich makkelijk voor vele soorten bereidingen. Voor de kinderen is tong ook een fijne vis omdat er geen graten in zitten!  Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vloot en is MSC-gecertificeerd voor een verantwoorde visserij.

Hoofdgerecht • 4 personen • ± 20-25 minuten

Tong alla puttanesca

Ingrediënten

  • 4 stuks tong, schoongemaakt en zonder kop (maar niet gefileerd)
  • bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 vleestomaat (250 gram), in blokjes
  • 1 blik gepelde San Marzano tomaten (à 400 gram)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 100 gram zwarte olijven, gehalveerd
  • 65 gram kappertjes
  • 2 eetlepels platte peterselie, grof gesneden
  • zout en (versgemalen) zwarte peper
  • 350 gram spaghetti

Bereidingswijze

Zet twee grote koekenpannen op het vuur en laat beide warm worden. Verwarm de olie in de ene koekenpan en laat de knoflook op laag vuur in vijf minuten smaak afgeven. Voeg na drie minuten de blokjes tomaat toe. Vuur iets omhoog en laat twee minuten meebakken.

Zet een pan water op. Breng deze aan de kook en kook in acht minuten de spaghetti al dente.

Dep de tong droog en bestrooi met wat zout, peper en bloem. Voeg aan het tomatenknoflook mengsel de gepelde tomaten, oregano, olijven en kappertjes toe en laat tien minuten inkoken. Breng dan op smaak met zout en peper.

Verwarm in de tweede koekenpan een beetje olie. Bak in de tijd dat de saus inkookt de tong in 8-10 minuten om en om goudbruin. De vis is gaar als je de filets zonder moeite van de graat af kunt duwen. De baktijd kan per grootte van de vis namelijk variëren.

Giet de spaghetti af en meng er een beetje olijfolie door. Serveer de gebakken vis met de saus en de spaghetti en garneer met peterselie.

Eet smakelijk!

Wilt u de tong gemakkelijk en snel bestellen? Klik dan hier.

Meer nieuws

Gegratineerde Sint-Jacobsschelpen
02 december 2020

Coquilles Saint Jacques, ofwel Sint Jacobsschelpen, zijn een van de populairste schelpdieren. Coquilles kunnen op verschillende manieren bereid worden: zachtjes in boter gebakken, gegrild, gegratineerd in de schelp of....

Lees meer
Openingstijden december 2020
26 november 2020

In deze feestelijke maand hebben we een aantal dagen met aangepaste openingstijden:

05 december:    07.00 tot 16.00 uur
21 december:    10.00 tot 16.00 uur
22 december:    08.30 tot 18.00 uur
............
 

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.