Uw winkelmandje is nog leeg.
Tapasspiesje van haring, komkommer en radijs
Haring is Powerfood! Het is goed voor je hart en bloedvaten. En het zit ook nog eens vol vitamines en onverzadigde vetten. Even geen zin in 'old school' haringhappen, maar wel trek in haring? Je ontdekt met dit recept in razendsnel hoe makkelijk je dit meest verrassende haringgerechtje kunt maken.
Amusegerecht • 4 personen • 10 - 20 minuten
Tapasspiesje van haring, komkommer en radijs
Ingrediënten:
- 2 haringen, schoongemaakt
- 1/4 komkommer
- 16 kleine radijsjes
- 32 blaadjes verse basilicum
- 1 eetlepel (rijst)olie
- 1 eetlepel milde kerriepoeder
- 100 ml Griekse yoghurt
- 16 tapasspiesjes
Bereiding:
Maak de haringfilets los van elkaar. Snijd elke filet in 8 blokjes. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de helften in 16 mooie boogjes en halveer deze. Steek aan elk spiesje een boogje komkommer, een basilicumblaadje, een blokje haring, een radijsje en weer een blokje haring, basilicumblaadje en een boogje komkommer.
Verwarm in een steelpan de olie met kerriepoeder tot het gaat geuren. Roer de yoghurt erdoor en breng het sausje op smaak met wat zout. Schep in elk glaasje een volle lepel van de kerriesaus en zet er twee haringspiesjes in.
Eet smakelijk!
Meer nieuws
Altijd op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!
Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.