Gesloten Contact
Zoeken
29 september 2020

Taco's met zeeduivel en sriracha mayonaise

Wie houdt er niet van taco's? Taco's zijn altijd lekker, kleurrijk én gezellig om te eten. Laat je inspireren door dit heerlijke recept. De zeeduivel wordt wel gezien als de lelijkste maar ook als de lekkerste vissoort die de Noordzee ons te bieden heeft. Deze vis heeft stevig blank en zoetig vlees. Omdat deze 'lobbes' nauwelijks graten bevat, is het een zeer eenvoudig te bereiden vis. Je kunt deze zeeduivel ook vervangen door verschillende soorten van stevig witvis zoals poon of kabeljauw.

Hoofdgerecht • 4 personen • ± 20 minuten

Taco's met zeeduivel en sriracha mayonaise

Ingrediënten

  • 700 gram zeeduivel, in repen gesneden
  • 12 maistortilla's
  • 2 eetlepes cajunkruiden, zonder zout
  • 150 gram (gare) sperziebonen, in kleine stukjes gesneden
  • 1 komkommer, in kleine stukjes gesneden
  • 100 gram wortelreepjes
  • 1 krop botersla
  • schijfjes limoen om mee te serveren
  • 1 eetlepel olie of 1 eeetlepel boter
  • peper en zout

Voor de sriracha mayonaise

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels sriracha (in flesjes te koop bij supermarkten)

Bereidingswijze

Bak de tortilla's in een droge koekenpan tot er blazen ontstaan. Zet weg tot later gebruik. Meng de mayonaise met het limoensap en de sriracha tot een egaal mengsel.

Bestrooi de vis met de cajunkruiden en wat peper en zout. Verhit de olie of boter in een koekenpan en bak de vis in een paar minuten gaar.

Beleg de tortilla's met blaadjes sla, sperziebonen, komkommer en wortelreepjes. Leg de vis erop en vouw de tortilla dubbel. Leg de taco's op een grote plank en serveer met de sriracha mayonaise.

Wijntip

Wees een 'daredevil' en kies voor rode wijn bij dit monsterlijk lekkere gerecht. Onze The Fishwives Club Black Earth Merlot is een perfecte combinatie met deze taco's. De regel dat bij vis uitsluitend witte wijn hoort is al enige tijd achterhaald! Rode wijn niet helemaal je ding? Kies dan voor onze The Fishwives Club Pinotage Rosé 

 

Bron: visrecepten.nl


 

Meer nieuws

Vacature...
07 september 2020

Verkoopmedewerker (16 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer
Ceviche van makreel
04 september 2020

Wat is ceviche nu eigenlijk? Dat is snel uitgelegd: het is rauwe vis in een marinade op basis van de zuren uit citrusfruit. Het is een heerlijk frisse manier van vis bereiden en er komt geen vuur aan te pas. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Peru. 

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.