Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
06 april 2020

Spinazieomelet met Hollandse garnalen

Hollandse garnaal oftewel de kleine smaakmaker! De Hollandse garnaal is lekker, lokaal én verantwoord. Een echte smaakmaker uit de Noord- en Waddenzee. ‘Onze’ Hollandse garnaal heeft een uitgesproken maar subtiele zilte smaak en malse, stevige structuur. Met deze eigenschappen steekt hij met kop en schouders boven zijn soortgenoten uit. En omdat ‘ie zo krachtig is, heb je aan een kleine hoeveelheid genoeg. Ook met een handje van deze Hollandse held kun je eindeloos variëren en voeg je een ware smaakexplosie toe aan je gerecht.

Lunch • 1 persoon • 10-15 minuten

Spinazieomelet met Hollandse garnalen

Ingrediënten

  • 50 gram Hollandse garnalen
  • beetje olie of boter
  • 50 gram spinazie
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 el (kruiden) roomkaas
  • 1/2 avocado, in plakjes
  • lekker vers brood

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan met de olie of boter. Voeg de spinazie toe en laat kort slinken. Klop de eieren samen met de Griekse yoghurt goed los en giet bij de geslonken spinazie. Goed en gelijkmatig verdelen. Bak de omelet aan één kant tot de randjes gaar zijn. Draai voorzichtig om en bak de andere kant.

Doe je omelet op een bord en besmeer met (kruiden)roomkaas. Beleg met plakjes avocado en de Hollandse garnalen. Rol de omelet losjes op en serveer met vers brood.

Eet smakelijk!

 

Bron: Nederlands visbureau

 

Meer nieuws

Smørrebrød met haring en biet
05 juni 2020

Juni, de maand waar elke haring liefhebber naar uit heeft gekeken. Vanaf vrijdag 12 juni barst het haringseizoen weer los. Haring is een heerlijke en supergezonde vis en deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon. De Hollandse Nieuwe eten veel mensen op de traditionele manier. Zie jij die gladde Hollandse Nieuwe niet zo snel vanaf de staart in je keel glijden? Probeer dan deze zalige smørrebrød met haring en biet.

Lees meer
Buiten-gewoon-genieten
26 mei 2020

(Gour)met elkaar met vis

We gaan er eigenlijk allemaal vanuit dat we de zomer in eigen land door brengen. Dit hoeft geen straf te zijn. De jarenlange Nederlandse gourmettraditie biedt uitkomst. Maak het deze zomer gezellig in eigen tuin, op balkon of zet de ramen wijd open en.... ga gourmetten! We brengen nu meer tijd thuis en met elkaar door...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.