Gesloten Contact
Zoeken
16 januari 2018

Skrei

Natuurlijk wonder
De aanwezigheid van Skrei is elk jaar weer een wonder. Sinds mensenheugenis, op dezelfde plaats en tijdens dezelfde periode, voltrekt zich een natuurlijk wonder ter hoogte van de Noorse kusten. De Skrei legt grote afstanden af tot aan het gebeid van de Lofoten, om zich alleen daar voort te planten. Het water is hier warmer door de warme golfstroom. Hier schieten ze kuit. Op geen enkele andere plaats ter wereld vindt deze gebeurtenis plaats en er is geen ander punt op de wereld waar de mensen deze merkwaardige witte vis in zijn netten kan vangen.

Label
De kwaliteit van Skrei-kabeljauw wordt gegarandeerd door een officieel label. De echtheid en de 'premium' versheid van de Noorse Skrei kan zo geganrandeerd worden. Het label wordt toegekend door een onafhankelijke instantie. Het garandeert de eindklant een aantal kwaliteitspunten, waaronder:

  1. Een vis met onberispelijke uiterlijke kenmerken (helder en stevig vlees).
  2. Een perfect beheerste koudeketen (koeling tussen 0 en 4 graden, vanaf de visvangst tot verpakking en levering).
  3. Een geoptimaliseerde verpakking voor transport (ijs geplaatst onderin de doos en rond de nek van de vis).
  4. Een perfecte traceerbaarheid van de vis (viszone, naam van de vissersboot, tijdstip van aankomst van de vis bij de eenheid voor bewerking en verpakking).

Duurzaam
Skrei is zo duurzaam als het maar kan. Vissers zijn gebonden aan strenge quota en ook de periode waarin er gevangen mag worden zijn beperkt. Alleen leveranciers die geregistreerd zijn bij de Norwegian Seafood Export Council kunnen aanspraak maken op het kwaliteitslabel van Skrei-kabeljauw. Het label wordt aangebracht op de eerste vin van de vis en toont aan dat het om echte Noorse Skrei gaat.

Meer nieuws

Vacature: meewerkend bedrijfsleider
26 april 2024

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste medewerker voor onze visspeciaalzaak. Als onderdeel van ons team zul je een sleutelrol spelen in het dagelijkse reilen en zeilen van onze zaak. Jouw rol is een combinatie van....

Lees meer
Collega Atie
25 januari 2024

Op woensdag 24 januari was het de laatste werkdag van onze lieve collega Atie. Na 12,5 jaar fijn samenwerken en zelfs 22 dienstjaren, is het nu tijd voor haar om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Atie heeft...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.