Vandaag geopend tot 18:00Contact
16 januari 2018

Skrei

Natuurlijk wonder
De aanwezigheid van Skrei is elk jaar weer een wonder. Sinds mensenheugenis, op dezelfde plaats en tijdens dezelfde periode, voltrekt zich een natuurlijk wonder ter hoogte van de Noorse kusten. De Skrei legt grote afstanden af tot aan het gebeid van de Lofoten, om zich alleen daar voort te planten. Het water is hier warmer door de warme golfstroom. Hier schieten ze kuit. Op geen enkele andere plaats ter wereld vindt deze gebeurtenis plaats en er is geen ander punt op de wereld waar de mensen deze merkwaardige witte vis in zijn netten kan vangen.

Label
De kwaliteit van Skrei-kabeljauw wordt gegarandeerd door een officieel label. De echtheid en de 'premium' versheid van de Noorse Skrei kan zo geganrandeerd worden. Het label wordt toegekend door een onafhankelijke instantie. Het garandeert de eindklant een aantal kwaliteitspunten, waaronder:

  1. Een vis met onberispelijke uiterlijke kenmerken (helder en stevig vlees).
  2. Een perfect beheerste koudeketen (koeling tussen 0 en 4 graden, vanaf de visvangst tot verpakking en levering).
  3. Een geoptimaliseerde verpakking voor transport (ijs geplaatst onderin de doos en rond de nek van de vis).
  4. Een perfecte traceerbaarheid van de vis (viszone, naam van de vissersboot, tijdstip van aankomst van de vis bij de eenheid voor bewerking en verpakking).

Duurzaam
Skrei is zo duurzaam als het maar kan. Vissers zijn gebonden aan strenge quota en ook de periode waarin er gevangen mag worden zijn beperkt. Alleen leveranciers die geregistreerd zijn bij de Norwegian Seafood Export Council kunnen aanspraak maken op het kwaliteitslabel van Skrei-kabeljauw. Het label wordt aangebracht op de eerste vin van de vis en toont aan dat het om echte Noorse Skrei gaat.

Meer nieuws

Reclame week 7
13 februari 2018

Reclame geldig van 14 februari t/m zaterdag 24 februari

Lees meer
Recept: Vis van de maand februari | Kabeljauw!
02 februari 2018

De Noorse kabeljauw, skrei en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Het seizoen van de Noorse kabeljauw loopt van augustus tot en met januari. De Noorse kabeljauw uit de Barentz Zee heeft een MSC status. De IJslandse kabeljauw is van mei tot en met januari in het seizoen. De MSC-gecertificeerde IJslandse kabeljauw is duurzaam aangezien deze wordt gevangen met een duurzame vangsttechniek. Ook zijn de visbestanden goed. De skrei is meestal verkrijgbaar vanaf het einde van de maand januari tot aan het einde van de maand maart. Het seizoen kan weleens verschillen. Dit komt omdat skrei gevangen wordt op het moment dat ze naar de Noorse Lofoten trekt om eitjes af te staan. Dit in tegenstelling tot andere kabeljauw die op dezelfde plaats blijft om zichzelf voort te planten. De skrei draagt tevens het MSC-keurmerk.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!