Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
16 januari 2018

Skrei

Natuurlijk wonder
De aanwezigheid van Skrei is elk jaar weer een wonder. Sinds mensenheugenis, op dezelfde plaats en tijdens dezelfde periode, voltrekt zich een natuurlijk wonder ter hoogte van de Noorse kusten. De Skrei legt grote afstanden af tot aan het gebeid van de Lofoten, om zich alleen daar voort te planten. Het water is hier warmer door de warme golfstroom. Hier schieten ze kuit. Op geen enkele andere plaats ter wereld vindt deze gebeurtenis plaats en er is geen ander punt op de wereld waar de mensen deze merkwaardige witte vis in zijn netten kan vangen.

Label
De kwaliteit van Skrei-kabeljauw wordt gegarandeerd door een officieel label. De echtheid en de 'premium' versheid van de Noorse Skrei kan zo geganrandeerd worden. Het label wordt toegekend door een onafhankelijke instantie. Het garandeert de eindklant een aantal kwaliteitspunten, waaronder:

  1. Een vis met onberispelijke uiterlijke kenmerken (helder en stevig vlees).
  2. Een perfect beheerste koudeketen (koeling tussen 0 en 4 graden, vanaf de visvangst tot verpakking en levering).
  3. Een geoptimaliseerde verpakking voor transport (ijs geplaatst onderin de doos en rond de nek van de vis).
  4. Een perfecte traceerbaarheid van de vis (viszone, naam van de vissersboot, tijdstip van aankomst van de vis bij de eenheid voor bewerking en verpakking).

Duurzaam
Skrei is zo duurzaam als het maar kan. Vissers zijn gebonden aan strenge quota en ook de periode waarin er gevangen mag worden zijn beperkt. Alleen leveranciers die geregistreerd zijn bij de Norwegian Seafood Export Council kunnen aanspraak maken op het kwaliteitslabel van Skrei-kabeljauw. Het label wordt aangebracht op de eerste vin van de vis en toont aan dat het om echte Noorse Skrei gaat.

Meer nieuws

Recept: Vis van de maand mei | Makreel!
13 mei 2018

Iedereen heeft wel eens een gerookt makreeltje gegeten en zo niet, dan wordt dat de hoogste tijd! Je zal jezelf afvragen waarom je dit visje nooit eerder hebt geproefd! Een vis met een lekker, volle smaak waar je op culinair gebied alle kanten mee op kunt. Wist je trouwens dat makreel van alle vissoorten het hoogste gehalte aan Omega-3 vetzuren bevat?

En wist je dat je maar 70 gram gestoomde makreel per week hoeft te eten, om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 450 milligram Omega-3 te komen? Doordat makreel zich voedt met voornamelijk plankton, garnalen en kleine pelagische vissen, is het vetgehalte van deze vis relatief hoog. Het gaat grotendeels om meervoudig onverzadigde vetzuren, die een gunstige werking hebben op hart en bloedvaten. Dit hoge vetgehalte maakt de makreel de meest rijke Omega-3 vissoort van allemaal.

Hoewel gerookte makreel in Nederland een delicatesse is, vindt het overgrote deel van de in diepgevroren toestand aangevoerde makreel zijn weg naar het buitenland. Maar ook verse makreel is beslist de moeite waard. Gegrild in de oven of op de barbecue is makreel een ware lekkernij.

Lees meer
Asperges en vis: een match made in heaven!
13 april 2018

De Hollandse garnaal 🦐 laat zich graag vergezellen door 'het witte goud'. De combinatie van de romige garnaal en de zachte asperge is zonder twijfel één van de meest klassieke en populaire gerechten. Deze lentesalade met witte asperges en Hollandse garnalen is gezond, makkelijk en lekker. Het staat ook nog eens binnen no-time op tafel!

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!