Uw winkelmandje is nog leeg.
Scholpannetje met cherrytomaatjes, groenten en mosterd

Schol (Pleuronectus Platessa) is één van de meest bekende platvissen die je gelijk herkent aan zijn prominente oranje stippen. De smaak van schol is minder uitgesproken dan het uiterlijk. Deze vis staat namelijk bekend om zijn zachte, subtiele smaak en is daarmee zelfs geliefd onder niet-visliefhebbers. Ligt dit visje nog niet regelmatig op je bord, maak dan snel kennis want schol is smullen!
Hoofdgerecht • 2 personen • ca. 25 minuten
Scholpannetje met cherrytomaatjes, groenten en mosterd
Ingrediënten
- 2 scholfilets
- 350 gram (voor)gekookte krielaardappeltjes
- 100 gram verschillende kleuren cherrytomaatjes
- 1 kleine courgette
- 4 lente-uitjes
- 100 gram peultjes of sugar snaps
- 6 takjes dragon of 12 takjes kervel
- 50 gram boter
- 200 ml kookroom
- 1 eetlepel mosterd
- ½ kruidenbouillonblokje
- peper en zout
Bereidingswijze
Snijd de aardappeltjes en tomaatjes doormidden, de courgette in halve plakken en de lente-uitjes in stukjes. Trek draden van peultjes of sugarsnaps (die door de naden kunnen lopen) eraf. Haal de blaadjes van de dragontakjes (als je kervel gebruikt, hoeft dat niet). Hak de kruiden grof.
Zet een grote koekenpan met de boter op middelhoog vuur en laat de boter smelten. Dep de scholfilets droog. Zet, als de boter bruin begint te worden, het vuur hoog. Leg de scholfilets in de pan en bak ze in een paar minuten aan één kant bruin. Schep ze voorzichtig uit de pan en leg ze, met de gebakken kant naar boven, even op een bord. De pan niet schoonmaken.
Doe direct de aardappeltjes, courgette, peultjes of sugar snaps en lente-uitjes in de pan en roerbak ze 3 minuten. Voeg de tomaatjes en ¾ van de kruiden toe en roerbak nog 1 minuut. Roer de kookroom en mosterd erdoor. Voeg 100 milliliter koud water toe, verkruimel het halve bouillonblokje erover en breng aan de kook. Proef en voeg naar smaak peper en eventueel wat zout toe. Leg de gebakken scholfilets met de bruine kant naar boven naast elkaar in de pan. Warm alles op matig vuur nog 3 minuten door. Verdeel over de borden en strooi de rest van de kruiden erover.
Tip
In dit gerecht kun je de schol ook vervangen met heerlijke schar- of tongfilet.
Eet smakelijk!
bron: Visbureau
Meer nieuws
Altijd op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!
Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.