Vandaag Gesloten Contact
Zoeken
03 mei 2022

Scholpannetje met cherrytomaatjes, groenten en mosterd

Schol (Pleuronectus Platessa) is één van de meest bekende platvissen die je gelijk herkent aan zijn prominente oranje stippen. De smaak van schol is minder uitgesproken dan het uiterlijk. Deze vis staat namelijk bekend om zijn zachte, subtiele smaak en is daarmee zelfs geliefd onder niet-visliefhebbers. Ligt dit visje nog niet regelmatig op je bord, maak dan snel kennis want schol is smullen!

Hoofdgerecht • 2 personen • ca. 25 minuten

Scholpannetje met cherrytomaatjes, groenten en mosterd

Ingrediënten

  • 2 scholfilets
  • 350 gram (voor)gekookte krielaardappeltjes
  • 100 gram verschillende kleuren cherrytomaatjes
  • 1 kleine courgette
  • 4 lente-uitjes
  • 100 gram peultjes of sugar snaps
  • 6 takjes dragon of 12 takjes kervel
  • 50 gram boter
  • 200 ml kookroom
  • 1 eetlepel mosterd
  • ½ kruidenbouillonblokje
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de aardappeltjes en tomaatjes doormidden, de courgette in halve plakken en de lente-uitjes in stukjes. Trek draden van peultjes of sugarsnaps (die door de naden kunnen lopen) eraf. Haal de blaadjes van de dragontakjes (als je kervel gebruikt, hoeft dat niet). Hak de kruiden grof.

Zet een grote koekenpan met de boter op middelhoog vuur en laat de boter smelten. Dep de scholfilets droog. Zet, als de boter bruin begint te worden, het vuur hoog. Leg de scholfilets in de pan en bak ze in een paar minuten aan één kant bruin. Schep ze voorzichtig uit de pan en leg ze, met de gebakken kant naar boven, even op een bord. De pan niet schoonmaken.

Doe direct de aardappeltjes, courgette, peultjes of sugar snaps en lente-uitjes in de pan en roerbak ze 3 minuten. Voeg de tomaatjes en ¾ van de kruiden toe en roerbak nog 1 minuut. Roer de kookroom en mosterd erdoor. Voeg 100 milliliter koud water toe, verkruimel het halve bouillonblokje erover en breng aan de kook. Proef en voeg naar smaak peper en eventueel wat zout toe. Leg de gebakken scholfilets met de bruine kant naar boven naast elkaar in de pan. Warm alles op matig vuur nog 3 minuten door. Verdeel over de borden en strooi de rest van de kruiden erover.

Tip

In dit gerecht kun je de schol ook vervangen met heerlijke schar- of tongfilet.

Eet smakelijk!

 

bron: Visbureau

Meer nieuws

Collega Atie
25 januari 2024

Op woensdag 24 januari was het de laatste werkdag van onze lieve collega Atie. Na 12,5 jaar fijn samenwerken en zelfs 22 dienstjaren, is het nu tijd voor haar om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Atie heeft...

Lees meer
Actie haringspaarkaart-2021
09 juni 2021

Het is aftellen geblazen want volgende week gaat het nieuwe haringseizoen van start! Dit jaar zal het eerste vaatje haring als waardering voor de vaccinatiemedewerkers van alle GGD’en worden overhandigd aan André Rouvoet, voorzitter GGD GHOR Nederland en zijn directe collega’s. Daags erna op woensdag 16 juni zijn de Hollandse Nieuwe weer overal verkrijgbaar.

Maar vanaf vandaag kun je bij ons al sparen voor zo'n overheerlijke gratis Nieuwe Haring! De spaarkaarten liggen al volop voor u klaar.....

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.