Vandaag geopend tot 16:30 Contact
Zoeken
03 september 2019

Scholpakketje met sinaasappel en basilicum

Schol wordt ook wel een ‘beginnersvis’ genoemd, vanwege het zachte, graatloze visvlees en de eenvoudig bereiding. Maar ook de ervaren viseter zal smullen van deze gezonde zwemmer. Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Een hele schol kan het beste gegrild of gebakken worden.Het seizoen van de schol is van mei tot en met december. Schol is verkrijgbaar onder het MSC label en indien deze in de juiste periode is gevangen, mag de schol het duurzaamheidslabel dragen. Een goed alternatief is de griet, tongschar of scharretong.

Hoofdgerecht • 4 personen • 20 - 40 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram scholfilet
  • 1 venkelknol
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 1 sinaasappel, in plakjes
  • 125 ml droge witte wijn
  • 50 gram roomboter
  • 4 takjes basilicum

Bereiding

Schaaf of snijd de venkel in dunne reepjes. Verdeel de venkel over 4 ruime vellen aluminiumfolie of bakpapier. Leg er de scholfilet op en bestrooi de vis met zout en peper naar smaak. Leg de kerstomaatjes erbij en beleg de scholfilet met de plakjes sniaasappel.

Vouw de pakketjes een beetje omhoog. Schenk de wijn erin. Verdeel de boter in kleine vlokjes over de pakketjes. Leg er een takje basilicum op. Vouw de foliepakketjes losjes maar goed dicht. Zet de pakketjes met bakpapier vast met een metalen paperclip of bind ze dicht met eens tukje keukentouw. Bewaar de scholpakketjes in de koelkast.

Stoom de scholpakketjes op de hete barbecue of in een voorverwarmde oven (200°C) in circa 15 minuten gaar.

Serveertip

Lekker met stokbrood of gebakken aardappelschijfjes.

Wijntip

Wit: droog, frisse maar verfijnde smaak met weinig of geen houtrijping. Bijvoorbeeld een Pinot Blanc, Riesling of een Muscadet Sevre et Maine.
Rose: droog maar fris-fruitig. Bijvoorbeeld Cotes de Provence.
Rood:  licht fris, fruitig en soepel. Zonder houtrijping. Bijvoorbeeld Beaujolais of een lichte Pinot Noir uit de Bourgogne.

Variatietip

Vervang de venkel ook eens door courgette en de sinaasappel door citroen.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Bak zalm als een topchef
23 januari 2020

Wil je wat vaker vis eten, maar heb je geen idee welke vissoort je moet kiezen? Of kijk je op tegen het bereiden ervan? Visspeciaalzaak Aan de Kant maakt het je makkelijk. Elke maand hebben wij namelijk een vis van de maand, met bijbehorend recept. Deze maand een populaire allemansvriend, die echt niet zo moeilijk klaar te maken is als je misschien denkt: zalm...

Lees meer
Zalm 'Wellington'
10 januari 2020

Een zeer smaakvol recept van zalm ingepakt in bladerdeeg. Deze vis is al jaren een van de meest gegeten vissoorten in Nederland. Een gezonde keuze, want het Voedingscentrum adviseert minimaal één keer per week vis, en dan liefst vette vis zoals zalm, te eten...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.