Vandaag geopend tot 18:00 Contact
Zoeken
07 februari 2022

Schelvis spaghetti carbonara met bleekselderij

Schelvis is zacht van smaak, veelzijdig én een perfect alternatief voor kabeljauw. Dit visje lijkt op kabeljauw, maar is nog iets zachter van structuur. Schelvis bereiden kan op verschillende manieren maar in dit recept is het lekker makkelijk even bakken in de pan... 

Hoofdgerecht• 4 personen • ca. 45 minuten

Schelvis spaghetti carbonara met bleekselderij

Ingrediënten

  • 500 gram schelvisfilet
  • 350 gram spaghetti
  • 4 stengels bleekselderij
  • 6 takjes peterselie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 6 eieren
  • 200 ml kookroom
  • 75 gram geraspte oude kaas of Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijzen

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

Dep ondertussen de schelvisfilet droog en snijd in stukken van 3-4 cm.

Was en droog de bleekselderij en peterselie. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Hak de peterselie fijn. Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de plakjes ontbijtspek elk in vieren

Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de stukken ontbijtspek in de pan en bak ze in enkele minuten zachtjes uit en lichtbruin. Haal het spek uit de pan, maak de pan niet schoon. Doe een scheut olijfolie in de pan en roerbak hierin de bleekselderij en ui 3 minuten. Voeg knoflook en paprikapoeder toe en bak nog 3 minuten. Schuif alles aan de kant. Draai het vuur hoog. Leg de stukken schelvis in de pan en bak ze in 2-3 minuten aan elke kant bruin. Schep het uienmengsel tussendoor telkens even om.

Klop de eieren los met de kookroom, ½ theelepel zout en royaal peper. Doe het eiermengsel bij de vis in de pan. Voeg ook de warme spaghetti, ¾ van de peteselie en het spek toe en schep alles voorzicht door elkaar. Warm nog even door en schep ¾ van de kaas er door. Schep de schelvis spaghetti carbonara in een schaal en bestrooi met de rest van de kaas en peterselie.

Serveertip

Serveer met een gemengde salade met tomaat en basilicum.

Eet smakelijk

Bestel hier uw schelvis.

Meer nieuws

Haring flammkuchen met mierikswortelcrème
30 mei 2022

Van traditie naar trend

Juni is traditioneel de maand van de Hollandse Nieuwe en er kan vanaf 15 juni weer volop aan de kraam of in de winkel worden 'gehapt'. Toch is deze traditie niet voor iedereen. Het experimenteren met haring als perfecte basis voor talloze gerechten is een trend die zich voorzet. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee...

Lees meer
Scholpannetje met cherrytomaatjes, groenten en mosterd
03 mei 2022

Schol (Pleuronectus Platessa) is één van de meest bekende platvissen die je gelijk herkent aan zijn prominente oranje stippen. De smaak van schol is minder uitgesproken dan het uiterlijk. Deze vis staat namelijk bekend om zijn zachte, subtiele smaak en isdaarmee zelfs geliefd onder niet-visliefhebbers!

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.