Uw winkelmandje is nog leeg.
Schelvis spaghetti carbonara met bleekselderij

Schelvis is zacht van smaak, veelzijdig én een perfect alternatief voor kabeljauw. Dit visje lijkt op kabeljauw, maar is nog iets zachter van structuur. Schelvis bereiden kan op verschillende manieren maar in dit recept is het lekker makkelijk even bakken in de pan...
Hoofdgerecht• 4 personen • ca. 45 minuten
Schelvis spaghetti carbonara met bleekselderij
Ingrediënten
- 500 gram schelvisfilet
- 350 gram spaghetti
- 4 stengels bleekselderij
- 6 takjes peterselie
- 3 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 8 plakjes ontbijtspek
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 6 eieren
- 200 ml kookroom
- 75 gram geraspte oude kaas of Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijzen
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
Dep ondertussen de schelvisfilet droog en snijd in stukken van 3-4 cm.
Was en droog de bleekselderij en peterselie. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Hak de peterselie fijn. Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de plakjes ontbijtspek elk in vieren
Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de stukken ontbijtspek in de pan en bak ze in enkele minuten zachtjes uit en lichtbruin. Haal het spek uit de pan, maak de pan niet schoon. Doe een scheut olijfolie in de pan en roerbak hierin de bleekselderij en ui 3 minuten. Voeg knoflook en paprikapoeder toe en bak nog 3 minuten. Schuif alles aan de kant. Draai het vuur hoog. Leg de stukken schelvis in de pan en bak ze in 2-3 minuten aan elke kant bruin. Schep het uienmengsel tussendoor telkens even om.
Klop de eieren los met de kookroom, ½ theelepel zout en royaal peper. Doe het eiermengsel bij de vis in de pan. Voeg ook de warme spaghetti, ¾ van de peteselie en het spek toe en schep alles voorzicht door elkaar. Warm nog even door en schep ¾ van de kaas er door. Schep de schelvis spaghetti carbonara in een schaal en bestrooi met de rest van de kaas en peterselie.
Serveertip
Serveer met een gemengde salade met tomaat en basilicum.
Eet smakelijk
Bestel hier uw schelvis.
Meer nieuws
Altijd op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!
Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.