Vandaag geopend 08:30 Contact
Zoeken
02 oktober 2019

Romige kruidenrisotto met Hollandse garnalen

De smaak van de Hollandse garnaal steekt volgens kenners er met kop en schouders boven uit. De garnaal wordt geroemd om zijn sterke pittige garnalensmaak die alle andere garnalensoorten overtreft. De tropische zoutwater en zoetwater garnaal zijn weliswaar stukken groter dan hun Hollandse familielid, maar juist het kleine formaat van de Holandse garnaal geeft hem zo veel smaak. Je hoeft geen topkok te zijn om een heerlijk gerecht met Hollandse garnalen op tafel te zetten.

Hoofdgerecht • 4 personen • <30 minuten

Romige kruidenrisotto met Hollandse garnalen

Ingrediënten

  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 50 gram boter
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 300 gram risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 750 ml visbouillon (van tabletten)
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 3 eetlepels verse kruiden (dragen, dille en/of basilicum), fijngeprakt
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Smelt 1 eetlepel boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rijst erdoor en bak de korrels al omscheppend tot ze rondom glanzen. Schenk de wijn erbij en laat het vocht op zacht vuur verdampen. Schenk dan de helft van de bouillon erbij en laat de rijst 20 minuten op zacht vuur pruttelen.

Roer regelmatig en voeg steeds als het geheel te droog wordt een scheut bouillon toe. Ga zo door tot alle bouillon op is en de rijst gaar en smeuïg is. Roer de rest van de boter met de citroenrasp, 2 eetlepels kruiden en de helft van de garnalen erdoor.

Breng de risotto op smaak met zout en peper. Schep de risotto in warme diepe borden en leg er in het midden een bergje garnalen op. Strooi de rest van de kruiden erover.

Serveertip

Serveer met asperges of broccoli.
Eet smakelijk!

 

Meer nieuws

Collega Atie
25 januari 2024

Op woensdag 24 januari was het de laatste werkdag van onze lieve collega Atie. Na 12,5 jaar fijn samenwerken en zelfs 22 dienstjaren, is het nu tijd voor haar om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Atie heeft...

Lees meer
Vacature...
29 november 2023

Verkoopmedewerker (24-32 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.