Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
07 september 2018

Romige kruidenrisotto met Hollandse garnalen

Hoofdgerecht • 4 personen • <30 minuten

Romige kruidenrisotto met Hollandse garnalen

Ingrediënten:

  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 50 gram boter
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 300 gram risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 750 ml visbouillon (van tabletten)
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 3 eetlepels verse kruiden (dragen, dille en/of basilicum), fijngeprakt
  • versgemalen peper

Bereidingswijze:
Smelt 1 eetlepel boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rijst erdoor en bak de korrels al omscheppend tot ze rondom glanzen. Schenk de wijn erbij en laat het vocht op zacht vuur verdampen. Schenk dan de helft van de bouillon erbij en laat de rijst 20 minuten op zacht vuur pruttelen.

Roer regelmatig en voeg steeds als het geheel te droog wordt een scheut bouillon toe. Ga zo door tot alle bouillon op is en de rijst gaar en smeuïg is. Roer de rest van de boter met de citroenrasp, 2 eetlepels kruiden en de helft van de garnalen erdoor.

Breng de risotto op smaak met zout en peper. Schep de risotto in warme diepe borden en leg er in het midden een bergje garnalen op. Strooi de rest van de kruiden erover.

Serveertip:
Serveer met asperges of broccoli.
 

 

Meer nieuws

Reclame van 21 mei t/m 25 mei
21 mei 2019

   Reclame week 21

Lees meer
Zeeduivel met spek en rozemarijn
08 mei 2019

Dit monster uit de zee is een parel op je bord. Graatarm en ideaal voor de niet-visliefhebber. Stevig blank vlees, met een zachte zoete smaak die meer aan kreeft doet denken dan aan vis.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.