Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
07 september 2018

Romige kruidenrisotto met Hollandse garnalen

Hoofdgerecht • 4 personen • <30 minuten

Romige kruidenrisotto met Hollandse garnalen

Ingrediënten:

  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 50 gram boter
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 300 gram risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 750 ml visbouillon (van tabletten)
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 3 eetlepels verse kruiden (dragen, dille en/of basilicum), fijngeprakt
  • versgemalen peper

Bereidingswijze:
Smelt 1 eetlepel boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rijst erdoor en bak de korrels al omscheppend tot ze rondom glanzen. Schenk de wijn erbij en laat het vocht op zacht vuur verdampen. Schenk dan de helft van de bouillon erbij en laat de rijst 20 minuten op zacht vuur pruttelen.

Roer regelmatig en voeg steeds als het geheel te droog wordt een scheut bouillon toe. Ga zo door tot alle bouillon op is en de rijst gaar en smeuïg is. Roer de rest van de boter met de citroenrasp, 2 eetlepels kruiden en de helft van de garnalen erdoor.

Breng de risotto op smaak met zout en peper. Schep de risotto in warme diepe borden en leg er in het midden een bergje garnalen op. Strooi de rest van de kruiden erover.

Serveertip:
Serveer met asperges of broccoli.
 

 

Meer nieuws

Vacature....vacature....vacature....
21 februari 2019

Wegens uitbreiding hebben wij weer nieuwe vacatures. Wil je werken in een leuk en gezellig team? Kijk dan snel op onze vacaturepagina.

Lees meer
Pikante kabeljauw met wilde rijst
04 februari 2019

Skrei oftewel Noorse winterkabeljauw is een prachtig exclusief seizoensproduct. Skrei is in Noorwegen wat de Hollandse nieuwe voor Nederland is. Skrei betekent in het Noors zwerver en slaat op de lange tocht die de skrei elk jaar maakt. Hij verschilt van de kustkabeljauw, die in de Europese wateren wordt gevangen. De skrei zwemt op grotere diepte en hij is een aanzienlijk stuk groter dan zijn soortgenoten. Skrei is een verantwoorde keuze en draagt het MSC-keurmerk. De visserij is aan zeer strikte regels gebonden met een gelimiteerde vangst. Als de vis gevangen is, wordt deze ontdaan van de kop en gelabeld met het kenmerkende skrei-label. Skrei heeft een stevig en spierwit visvlees met een verfijnd karakteristieke smaak. De kwaliteit van het visvlees heeft ook te maken met het feit dat hij op het punt staat om te paaien. Op zijn tocht door de fjorden verandert zijn voeding. Het is een uitzonderlijke vis die zich tot tal van culinaire bereidingen leent. We hebben een heerlijk recept....

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.