Vandaag geopend tot 17:30 Contact
Zoeken
07 juni 2023

Clubsandwich met haring en avocado

Juni, de maand waar elke haring liefhebber naar uit heeft gekeken. Vanaf vrijdag 23 juni barst het haringseizoen weer los. Haring is een heerlijke en supergezonde vis en deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon. De Hollandse Nieuwe eten veel mensen op de traditionele manier. Zie jij die gladde Hollandse Nieuwe niet zo snel vanaf de staart in je keel glijden? Probeer dan deze zalige clubsandwich met haring en avocado. Haring wordt duurzaam gevangen en is MSC-gecertificeerd.

Lunchgerecht • 4 personen • <30 minuten

Clubsandwich met haring en avocado

Ingrediënten

  • 3 Hollandse nieuwe of zoute haringen
  • 12 sneetjes donker volkorenbrood
  • 2 rijpe avocado's
  • sap ½ citroen
  • 1 klein gekookt bietje
  • 2 eetlepels bieslook, fijn gesneden
  • 50 gram rucola
  • zout en versgemalen zawarte peper

Bereiding

Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 centimeter. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster.

Schil de avocado's en verwijder de pitten. Snijd 1 avocado in dunne plakken en sprenkel er wat citroensap over. Maak het bietje schoon en snijd het in heel dunne plakjes. Besprenkel ook de plakjes biet met wat citroensap. Prak de andere avocado in een diep bord fijn en meng het bieslook en 1 eetlepel citroensap erdoor. Breng vervolgens pittig op smaak met zout en peper.

Bestrijk de sneetjes brood met de avocadospread. Verdeel de rucola over 8 sneetjes en rangschik de stukken haring, plakken avocado en biet op deze sneetjes. Leg op vier borden steeds twee belegde sneetjes op elkaar en dek ze af met de laatste sneetjes met de avocadospread naar beneden. Snijd de clubsandwiches diagonaal door.

Variatietip

Ook te bereiden met forel of makreel

Eet smakelijk!

Haring wordt duurzaam gevangen en is MSC-gecertificeerd.

Bron: Hollandse Nieuwe Stijl/Visbureau

 

Meer nieuws

Collega Atie
25 januari 2024

Op woensdag 24 januari was het de laatste werkdag van onze lieve collega Atie. Na 12,5 jaar fijn samenwerken en zelfs 22 dienstjaren, is het nu tijd voor haar om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Atie heeft...

Lees meer
Vacature...
29 november 2023

Verkoopmedewerker (24-32 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.