Vandaag Gesloten Contact
Zoeken
07 juni 2023

Clubsandwich met haring en avocado

Juni, de maand waar elke haring liefhebber naar uit heeft gekeken. Vanaf vrijdag 23 juni barst het haringseizoen weer los. Haring is een heerlijke en supergezonde vis en deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon. De Hollandse Nieuwe eten veel mensen op de traditionele manier. Zie jij die gladde Hollandse Nieuwe niet zo snel vanaf de staart in je keel glijden? Probeer dan deze zalige clubsandwich met haring en avocado. Haring wordt duurzaam gevangen en is MSC-gecertificeerd.

Lunchgerecht • 4 personen • <30 minuten

Clubsandwich met haring en avocado

Ingrediënten

  • 3 Hollandse nieuwe of zoute haringen
  • 12 sneetjes donker volkorenbrood
  • 2 rijpe avocado's
  • sap ½ citroen
  • 1 klein gekookt bietje
  • 2 eetlepels bieslook, fijn gesneden
  • 50 gram rucola
  • zout en versgemalen zawarte peper

Bereiding

Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 centimeter. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster.

Schil de avocado's en verwijder de pitten. Snijd 1 avocado in dunne plakken en sprenkel er wat citroensap over. Maak het bietje schoon en snijd het in heel dunne plakjes. Besprenkel ook de plakjes biet met wat citroensap. Prak de andere avocado in een diep bord fijn en meng het bieslook en 1 eetlepel citroensap erdoor. Breng vervolgens pittig op smaak met zout en peper.

Bestrijk de sneetjes brood met de avocadospread. Verdeel de rucola over 8 sneetjes en rangschik de stukken haring, plakken avocado en biet op deze sneetjes. Leg op vier borden steeds twee belegde sneetjes op elkaar en dek ze af met de laatste sneetjes met de avocadospread naar beneden. Snijd de clubsandwiches diagonaal door.

Variatietip

Ook te bereiden met forel of makreel

Eet smakelijk!

Haring wordt duurzaam gevangen en is MSC-gecertificeerd.

Bron: Hollandse Nieuwe Stijl/Visbureau

 

Meer nieuws

Panini Olandesi
16 juni 2023

Hollandse Nieuwe stijl is haring zoals je 'm nog nooit hebt geproefd. Want haring kun je op héél veel meer manieren eten dan je denkt...

Lees meer
Ga los met Hollandse Nieuwe Stijl
12 juni 2023

Vanaf vrijdag 23 juni barst het haringseizoen weer los. Wij staan al te popelen en kunnen bijna niet wachten op de Hollandse Nieuwe. We willen onze traditionele specialiteit op een coole manier te promoten: Hollandse Nieuwe Stijl. Een foodtrend die je niet mag missen. Wij zijn er helemaal weg van! 

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.