Vandaag geopend tot 18:00 Contact
Zoeken
05 februari 2021

Pikante kabeljauw met wilde rijst

 

Hoofdgerecht • 4 personen • 20-40 minuten

 

Pikante kabeljauw met wilde rijst

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauw(skrei)filet van 150 gram
  • 400 gram witte & wilde rijst
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 tot 2 rode pepers zonder zaadjes, in reepjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1 eetlepel kurkuma (geelwortel)
  • 250 ml volle yoghurt
  • 1 eetlepel verse koriander, gehakt
  • 1 limoen, in partjes

Bereiding

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de peper, ui, gemberwortel en kurkuma in 3 minuten. Leg de kabeljauw erbij, schep voorzichtig om en bak zachtjes 2 minuten. Schenk de yoghurt erbij en stoof zachtjes 8 minuten. Serveer de kabeljauw met de saus bij de wilde rijst. Strooi de koriander erover en garneer met limoenpartjes.

Serveertip

Lekker met chilisaus! Verwarm 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels droge sherry, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel chilisaus. Serveer deze saus bij de gebakken visfilets.

Wijntip

Kabeljauw is een magere vis. Daarbij past een lichte wijn met frisse zuren het best. Dat zijn meestal witte wijnen, maar een droge rosé of een soepele, fruitrijke rode wijn combineren vaak ook prima. Een tanninerijke rode wijn serveer je liever niet bij kabeljauw want het stroeve mondgevoel dat een tanninerijke rode wijn kan geven wordt in combinatie met de viseiwitten versterkt. Een Pinot Grigio of Sauvignon de Touraine gaan fantastisch bij kabeljauw!

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Vacature...
08 april 2021

Verkoopmedewerker (± 12 t/m 24 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer
Makreel-filotaartjes met rode kool en dille
10 maart 2021

De makreel is sappig, zacht, vol van smaak en populair op een broodjes, in een salade, pasta, amuse of op een toastje. Maar er kan nog veel meer met makreel. De culinaire mogelijkheden van makreel zijn ongekend. Hij is bij uitstek geschikt om in z'n geheel te bakken. Het bakken is niet moeilijk.....

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.