Gesloten Contact
Zoeken
04 februari 2019

Pikante kabeljauw met wilde rijst

 

Hoofdgerecht • 4 personen • 20-40 minuten

 

Pikante kabeljauw met wilde rijst

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauw(skrei)filet van 150 gram
  • 400 gram witte & wilde rijst
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 tot 2 rode pepers zonder zaadjes, in reepjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1 eetlepel kurkuma (geelwortel)
  • 250 ml volle yoghurt
  • 1 eetlepel verse koriander, gehakt
  • 1 limoen, in partjes

Bereiding

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de peper, ui, gemberwortel en kurkuma in 3 minuten. Leg de kabeljauw erbij, schep voorzichtig om en bak zachtjes 2 minuten. Schenk de yoghurt erbij en stoof zachtjes 8 minuten. Serveer de kabeljauw met de saus bij de wilde rijst. Strooi de koriander erover en garneer met limoenpartjes.

Serveertip

Lekker met chilisaus! Verwarm 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels droge sherry, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel chilisaus. Serveer deze saus bij de gebakken visfilets.

Wijntip

Kabeljauw is een magere vis. Daarbij past een lichte wijn met frisse zuren het best. Dat zijn meestal witte wijnen, maar een droge rosé of een soepele, fruitrijke rode wijn combineren vaak ook prima. Een tanninerijke rode wijn serveer je liever niet bij kabeljauw want het stroeve mondgevoel dat een tanninerijke rode wijn kan geven wordt in combinatie met de viseiwitten versterkt. Een Pinot Grigio of Sauvignon de Touraine gaan fantastisch bij kabeljauw!

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Salty Shooter
19 juni 2019

Organiseer jij binnenkort een party? Serveer deze originele Salty Shooter. Geen party? Niet getreurd! Presenteer dan dit coole haringhapje als appetizer voor een lunch of diner!

Lees meer
Panini Olandesi
16 juni 2019

Hollandse Nieuwe stijl is haring zoals je 'm nog nooit hebt geproefd. Want haring kun je op héél veel meer manieren eten dan je denkt...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.