Vandaag geopend 08:30 Contact
Zoeken
05 februari 2021

Pikante kabeljauw met wilde rijst

 

Hoofdgerecht • 4 personen • 20-40 minuten

 

Pikante kabeljauw met wilde rijst

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauw(skrei)filet van 150 gram
  • 400 gram witte & wilde rijst
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 tot 2 rode pepers zonder zaadjes, in reepjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1 eetlepel kurkuma (geelwortel)
  • 250 ml volle yoghurt
  • 1 eetlepel verse koriander, gehakt
  • 1 limoen, in partjes

Bereiding

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de peper, ui, gemberwortel en kurkuma in 3 minuten. Leg de kabeljauw erbij, schep voorzichtig om en bak zachtjes 2 minuten. Schenk de yoghurt erbij en stoof zachtjes 8 minuten. Serveer de kabeljauw met de saus bij de wilde rijst. Strooi de koriander erover en garneer met limoenpartjes.

Serveertip

Lekker met chilisaus! Verwarm 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels droge sherry, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel chilisaus. Serveer deze saus bij de gebakken visfilets.

Wijntip

Kabeljauw is een magere vis. Daarbij past een lichte wijn met frisse zuren het best. Dat zijn meestal witte wijnen, maar een droge rosé of een soepele, fruitrijke rode wijn combineren vaak ook prima. Een tanninerijke rode wijn serveer je liever niet bij kabeljauw want het stroeve mondgevoel dat een tanninerijke rode wijn kan geven wordt in combinatie met de viseiwitten versterkt. Een Pinot Grigio of Sauvignon de Touraine gaan fantastisch bij kabeljauw!

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Gezocht...
27 januari 2025

𝘽𝙚𝙣 𝙟𝙞𝙟 𝙠𝙡𝙖𝙖𝙧 𝙤𝙢 𝙤𝙣𝙨 𝙫𝙞𝙨𝙞𝙩𝙚𝙠𝙖𝙖𝙧𝙩𝙟𝙚 𝙩𝙚 𝙬𝙤𝙧𝙙𝙚𝙣?
Wij zoeken een enthousiaste verkoopmedewerker die verder kijkt dan alleen de vis op de toonbank. Bij ons draait het om méér dan verkopen: jij weet met jouw kennis en creativiteit onze klanten te inspireren en te verrassen.

Lees meer
Collega Atie
25 januari 2024

Op woensdag 24 januari was het de laatste werkdag van onze lieve collega Atie. Na 12,5 jaar fijn samenwerken en zelfs 22 dienstjaren, is het nu tijd voor haar om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Atie heeft...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.