Uw winkelmandje is nog leeg.
Pikante kabeljauw met wilde rijst

Hoofdgerecht • 4 personen • 20-40 minuten
Pikante kabeljauw met wilde rijst
Ingrediënten
- 4 stukken kabeljauw(skrei)filet van 150 gram
- 400 gram witte & wilde rijst
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 1 tot 2 rode pepers zonder zaadjes, in reepjes
- 2 uien, gesnipperd
- 3 cm verse gemberwortel, geraspt
- 1 eetlepel kurkuma (geelwortel)
- 250 ml volle yoghurt
- 1 eetlepel verse koriander, gehakt
- 1 limoen, in partjes
Bereiding
Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de peper, ui, gemberwortel en kurkuma in 3 minuten. Leg de kabeljauw erbij, schep voorzichtig om en bak zachtjes 2 minuten. Schenk de yoghurt erbij en stoof zachtjes 8 minuten. Serveer de kabeljauw met de saus bij de wilde rijst. Strooi de koriander erover en garneer met limoenpartjes.
Serveertip
Lekker met chilisaus! Verwarm 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels droge sherry, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel chilisaus. Serveer deze saus bij de gebakken visfilets.
Wijntip
Kabeljauw is een magere vis. Daarbij past een lichte wijn met frisse zuren het best. Dat zijn meestal witte wijnen, maar een droge rosé of een soepele, fruitrijke rode wijn combineren vaak ook prima. Een tanninerijke rode wijn serveer je liever niet bij kabeljauw want het stroeve mondgevoel dat een tanninerijke rode wijn kan geven wordt in combinatie met de viseiwitten versterkt. Een Pinot Grigio of Sauvignon de Touraine gaan fantastisch bij kabeljauw!
Eet smakelijk!
Meer nieuws
Altijd op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!
Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.