Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
06 februari 2020

Pijlinktvis gevuld met spinazie en feta

Een zeer bekende zeevrucht uit Zuid-Europa. Maar door het opwarmen van het water zijn de pijlinktvissen in de Noordzee terecht gekomen. Hier worden ze nu met grote hoeveelheden door Nederlandse schepen gevangen. De pijlinktvis mag daardoor een 'streekproduct' worden genoemd. Deze smaakvolle en veelzijdige inktvis vraagt echt om meer waardering van de Nederlandse consument. Het weekdiertje kan op veel verschillende manieren worden bereid. Je kan ze bakken, stoven, grillen of frituren. De kleine pijlinktvissen leveren mals vlees dat je maar kort hoeft te bakken. De pijlinktvis heeft maar een klein inktzakje die los gekocht kan worden om gerechten kleur te geven. Bijvoorbeeld pasta, risotto en paella. Indien vers gekocht (en bijvoorkeur schoongemaakt) kan de pijlinktvis 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden. Ze kunnen ook goed worden ingevroren. Het visvlees wordt hierdoor malser.

Lunch/diner • 4 personen • 30 minuten

Pijlinktvis gevuld met spinazie en feta

Ingrediënten

  • 4 schoongemaakte pijlinktvissen, tentakels niet weg doen, maar snijd deze fijn
  • 300 gram verse bladspinazie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 kleine rode uit, gesnipperd
  • 2 el milde olie
  • 100 gram feta
  • 50 gram amandelen, fijn gehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 el verse, fijn gesneden bieslook
  • 2 el verse, fijn gesneden platte peterselie
  • 1 citroenschil, geraspt
  • veel zwarte versgemalen peper en een klein beetje zout
  • satéprikkers of tandenstokers

Bereidingswijze

Fruit in een koekenpan met warme olie de knoflook en ui vijf minuten zachtjes aan. Schep daarna de spinazie erbij en blijf deze omscheppen tot de spinazie is geslonken. Laat vervolgens de spinazie goed uitlekken en knijp het resterende vocht eruit. Snijd de spinazie vervolgens iets kleiner.

Meng de feta, gehakte amandelen, verse bieslook en peterselie, de rasp van de citroen, gedroogde oregano, tentakels in een kom. Breng op smaak met zout en de zwarte peper. Voeg de spinazie toe en meng dit goed door elkaar.

Vul de pijlinktvis met het mengsel, maar laat ruimte aan de bovenkant. Zet de bovenkant vast met een satéprikker of tandenstoker. Gebruik een kwastje om de buitenkant van de inktvis met een beetje olie in te vetten. Verhit op hoog vuur een grote koekenpan en bak hierin de inktvis, in drie minuten per kant, mooi goudbruin. Bak niet té lang, want daar wordt de inktvis taai van!

Tip

Serveer met een lekkere Griekse salade en (oven)frietjes.

Eet smakelijk!

 

Bron: Nederlands Visbureau
Foto: Nederlands Visbureau

 

Meer nieuws

Spinazieomelet met Hollandse garnalen
06 april 2020

Hollandse garnaal oftewel de kleine smaakmaker! De Hollandse garnaal is lekker, lokaal én verantwoord. Een echte smaakmaker uit de Noord- en Waddenzee. ‘Onze’ Hollandse garnaal heeft een uitgesproken maar subtiele zilte smaak en malse, stevige structuur. Met deze eigenschappen steekt hij met kop en schouders boven zijn soortgenoten uit. En omdat ‘ie zo krachtig is, heb je aan een kleine hoeveelheid genoeg. Ook met een handje van deze Hollandse held kun je eindeloos variëren en voeg je een ware smaakexplosie toe aan je gerecht.

Lees meer
Belangrijke informatie m.b.t. Corona maatregelen
16 maart 2020

***Onze winkel is gewoon geopend****

De overheid heeft besloten dat tot 6 april alle horeca, scholen etc. gesloten zullen zijn. Dit is voor hen een verschirikkelijke klap. Allereerst dan ook onze steunbetuiging aan al deze die hier direct door getroffen worden. Vooralsnog is deze maatregel NIET op onze winkel en verkoopwagen van toepassing

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.