Gesloten Contact
Zoeken
06 februari 2020

Pijlinktvis gevuld met spinazie en feta

Een zeer bekende zeevrucht uit Zuid-Europa. Maar door het opwarmen van het water zijn de pijlinktvissen in de Noordzee terecht gekomen. Hier worden ze nu met grote hoeveelheden door Nederlandse schepen gevangen. De pijlinktvis mag daardoor een 'streekproduct' worden genoemd. Deze smaakvolle en veelzijdige inktvis vraagt echt om meer waardering van de Nederlandse consument. Het weekdiertje kan op veel verschillende manieren worden bereid. Je kan ze bakken, stoven, grillen of frituren. De kleine pijlinktvissen leveren mals vlees dat je maar kort hoeft te bakken. De pijlinktvis heeft maar een klein inktzakje die los gekocht kan worden om gerechten kleur te geven. Bijvoorbeeld pasta, risotto en paella. Indien vers gekocht (en bijvoorkeur schoongemaakt) kan de pijlinktvis 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden. Ze kunnen ook goed worden ingevroren. Het visvlees wordt hierdoor malser.

Lunch/diner • 4 personen • 30 minuten

Pijlinktvis gevuld met spinazie en feta

Ingrediënten

  • 4 schoongemaakte pijlinktvissen, tentakels niet weg doen, maar snijd deze fijn
  • 300 gram verse bladspinazie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 kleine rode uit, gesnipperd
  • 2 el milde olie
  • 100 gram feta
  • 50 gram amandelen, fijn gehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 el verse, fijn gesneden bieslook
  • 2 el verse, fijn gesneden platte peterselie
  • 1 citroenschil, geraspt
  • veel zwarte versgemalen peper en een klein beetje zout
  • satéprikkers of tandenstokers

Bereidingswijze

Fruit in een koekenpan met warme olie de knoflook en ui vijf minuten zachtjes aan. Schep daarna de spinazie erbij en blijf deze omscheppen tot de spinazie is geslonken. Laat vervolgens de spinazie goed uitlekken en knijp het resterende vocht eruit. Snijd de spinazie vervolgens iets kleiner.

Meng de feta, gehakte amandelen, verse bieslook en peterselie, de rasp van de citroen, gedroogde oregano, tentakels in een kom. Breng op smaak met zout en de zwarte peper. Voeg de spinazie toe en meng dit goed door elkaar.

Vul de pijlinktvis met het mengsel, maar laat ruimte aan de bovenkant. Zet de bovenkant vast met een satéprikker of tandenstoker. Gebruik een kwastje om de buitenkant van de inktvis met een beetje olie in te vetten. Verhit op hoog vuur een grote koekenpan en bak hierin de inktvis, in drie minuten per kant, mooi goudbruin. Bak niet té lang, want daar wordt de inktvis taai van!

Tip

Serveer met een lekkere Griekse salade en (oven)frietjes.

Eet smakelijk!

 

Bron: Nederlands Visbureau
Foto: Nederlands Visbureau

 

Meer nieuws

Vacature...
07 september 2020

Verkoopmedewerker (16 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer
Ceviche van makreel
04 september 2020

Wat is ceviche nu eigenlijk? Dat is snel uitgelegd: het is rauwe vis in een marinade op basis van de zuren uit citrusfruit. Het is een heerlijk frisse manier van vis bereiden en er komt geen vuur aan te pas. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Peru. 

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.