Vandaag geopend tot 18:00 Contact
Zoeken
10 november 2021

Pappardelle met Hollandse garnalen, groene asperges en pesto

Deze fantastische kleine smaakmaker is weer heerlijk aanwezig in dit smaakvolle gerecht. En daar zijn wij heel erg blij mee. Lekker!!!

 Hoofdgerecht • 4 personen • ± 20 minuten

Pappardelle met Hollandse garnalen, groene asperges en pesto

Ingrediënten:

  • 400 gram gepelde Hollandse garnalen
  • 400 gram pappardelle of tagliatelle
  • 300 gram groene asperges
  • 300 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram (koel)verse pesto*
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Verwijder een stukje (2-3 cm) van de onderkant van de asperges en snijd de rest in stukjes van 3-5 cm. Haal de kroontjes van de tomaten af en halveer ze. Kook de pappardelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de gesneden asperges 5 minuten mee. Giet af, laat even uitlekken en schep terug in de pan.

Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tomaatjes 2 minuten. meng de hele pappardelle en asperges goed met de pesto, garnalen en tomaatjes en voeg de 2 eetlepels olijfolie toe. Warm nog 2 minuten door en verdeel over de borden.

Serveertip:

Strooi op het laatst wat blaadjes verse basilicum over de pasta. Serveer met een Romeinse salade met sjalotjes.

*Wil je het nog lekkerder maken? Maak dan je eigen verse pesto:

Doe 75 gram basilicum (blaadjes en dunnen steeltjes) met een teentje knoflook in de beker van een staafmixer. Maal grof met pulsknop. Voeg 40 gram geraspte Parmezaanse kaas en 40 gram geroosterde pijnboompitjes toe. Schenk er 100-125 ml olijfolie bij. de pesto moet niet te dik en niet te dun worden. Puls nog 2 keer heel kort. Proef en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Eet smakelijk!

Wist je dat...

...je ongepelde garnalen ook erg lekker zijn? Je kunt ze namelijk heel makkelijk frituren. Heerlijk met een dipsausje!

Bron: Nederlands Visbureau

 

Meer nieuws

Tarbot uit de oven op citrusfruit en verse kruiden
01 december 2021

Tarbot: de keizer onder de vissen en de lieveling van de zee. Tarbot is een van de grootste platvissen maar wel eentje met heerlijk sappig wit visvlees. Geschikt voor vrijwel elke bereidingstechniek zoals bakken, stoven en grillen. Een heerlijk recept...

Lees meer
Bestellijst december 2021
27 november 2021

De feestdagen staan weer voor de deur en dat wordt weer culinair genieten, zelfs in kleine kring. Bekijk en download onze bestellijst. Hoe werkt het?

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.