Vandaag Gesloten Contact
Zoeken
01 oktober 2017

Mosselen op z'n Vlaams

De mossel is een echt cadeautje. Je kunt hem namelijk zelf uitpakken, wat het eten ervan toch wel interessant maakt. Mosselen eten is heerlijk en gezond tegelijk. Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet. Bovendien zijn mosselen rijk aan mineralen, kalk, fosfor en vitaminen. Het vet van de mossel behoort tot de categorie van de onverzdigde vetzuren, zodat het eten van mosselen niet leidt tot verhoging van het cholesterolgehalte.

Hoofdgerecht • 4 personen • <20 minuten

Mosselen op z'n Vlaams

Ingrediënten

  • 4 kilo verse mosselen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 3 worteltjes
  • 1 klein bosje bladselderij
  • 2 eetlepels slaolie
  • 3 dl witte wijn
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 50 gram boter

Bereiding

Was de mosselen. Snij de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei, de ui en de worteltjes 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de wijn, de bladselderij, de tijm en de mosselen aan de pan toe. Verdeel de boter erover. Doe het deksel op de pan, breng het vocht aan de kook en kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze allemaal openstaan en gaar zijn. Schud de mosselen tussentijds even op. Verwijder mosselen die niet zijn opengegaan.

Wijnadvies

Roussillon rose

Eet smakelijk!

Nog een overheerlijk mosselrecept bekijken? Klik dan hier!

Meer nieuws

Feestelijk genieten '25: Aan de Kant culinair
19 november 2025

De feestdagen staan weer voor de deur, en dit jaar pakken we groter uit dan ooit! Ontdek onze feestelijke bestellijst 2025, met als absolute blikvanger: een compleet luxe 4-gangen diner voor thuis, samengesteld met de mooiste smaken uit de zee.

Lees meer
Kom werken bij de gezelligste viscrew van de omgeving
30 oktober 2025
We zijn op zoek naar:
 
Parttime en fulltime toppers (uren in overleg)
En een zaterdagskracht....
Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.