Uw winkelmandje is nog leeg.
Mosselen op z'n Vlaams

De mossel is een echt cadeautje. Je kunt hem namelijk zelf uitpakken, wat het eten ervan toch wel interessant maakt. Mosselen eten is heerlijk en gezond tegelijk. Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet. Bovendien zijn mosselen rijk aan mineralen, kalk, fosfor en vitaminen. Het vet van de mossel behoort tot de categorie van de onverzdigde vetzuren, zodat het eten van mosselen niet leidt tot verhoging van het cholesterolgehalte.
Hoofdgerecht • 4 personen • <20 minuten
Mosselen op z'n Vlaams
Ingrediënten
- 4 kilo verse mosselen
- 1 prei
- 1 ui
- 3 worteltjes
- 1 klein bosje bladselderij
- 2 eetlepels slaolie
- 3 dl witte wijn
- ½ theelepel gedroogde tijm
- 50 gram boter
Bereiding
Was de mosselen. Snij de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei, de ui en de worteltjes 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de wijn, de bladselderij, de tijm en de mosselen aan de pan toe. Verdeel de boter erover. Doe het deksel op de pan, breng het vocht aan de kook en kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze allemaal openstaan en gaar zijn. Schud de mosselen tussentijds even op. Verwijder mosselen die niet zijn opengegaan.
Wijnadvies
Roussillon rose
Eet smakelijk!
Nog een overheerlijk mosselrecept bekijken? Klik dan hier!
Meer nieuws
Altijd op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!
Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.