Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
02 juli 2020

Mosselen met tripel bier en bacon

Het seizoen is weer begonnen dus we kunnen weer lekker kokkerellen met mosselen. Er zijn heel veel lekkere recepten, maar dit is één van onze meest favoriete bereiding van mosselen: gekookt in een lekker triple biertje. Mosselen en bier een match made in heaven! Heerlijk en in een handomdraai klaar.

Lunch/diner • 2 personen • <30 minuten

Mosselen met Tripel bier en bacon

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 dungesneden teentjes knoflook
  • 300 ml Triple bier
  • 1 kg mosselen, gewassen en schoongemaakt
  • ½ bosje platte peterselie, grof gehakt
  • vers brood of friet (voor erbij)

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak er de spekblokjes knapperig in. Voeg de knoflook toe en fruit hem ca. 2 minuten. Giet het bier erbij en breng aan de kook.

Was de mosselen, exemplaren die niet dichtgaan wanneer je er op hebt getikt weggooien. Als mosselen iets te koud zijn, zijn ze ook een beetje verdoofd en reageren ze niet, hou daar rekening mee. De schelpen goed schoonschrobben.

Voeg de mosselen toe, leg een deksel op de pan en kook ze enkele minuten tot alle mosselen openstaan. Verwijder mosselen die dicht blijven. Schud de mosselen enkele malen om. Roer de peterselie door de mosselen. Serveer in warme kommen met vers brood of lekkere frieten.

Variatietip

Vervang de peterselie door een klein zakje fijne soepgroenten en wok deze kort. Doe daarna de soepgroenten bij het bier en breng aan de kook. Voor een Tripel kan een Corsendonk Agnus gebruikt worden. Het heeft een hopperige, frisse, enigszins licht zure smaak. Maar een Straffe Hendrik kan ook heel goed. Deze tripel heeft een frisse smaak. Wil je een wat lichtere Tripel gebruiken dan raden we een St. Bernardus aan. De St. Berardus Tripel is een milde tripel met een zachte smaak. Deze tripel is minder zwaar en kruidig en heeft een fijne afdronk.

Nog een overheerlijke mosselrecept bekijken?  Klik dan hier 

Meer nieuws

Gesmoorde wijting met paddenstoelen en peterselie-olie
06 oktober 2021

Wijting is echt voor lekkerbekken. Wijting is licht verteerbaar door het magere visvlees en het heeft niet veel smaakmakers nodig. Met wat groene kruiden of een pittige boter komt de subtiele smaak van wijting het beste tot z'n recht. De smaak van de wijting lijkt op kabeljauw maar de structuur van het vlees is zachter. Wijting is geschikt om te bakken, stoven en roken.

Lees meer
Scholfiletspiesjes met sesam en teriyaki groenten
06 september 2021

Schol is, ook internationaal, een zeer gewaardeerde vis. Schol kan het hele jaar worden gevangen, maar wordt de eerste maanden van het jaar ontzien i.v.m. de paaiperiode. Vanaf mei eet hij zich weer lekker dik en is hij daardoor beter geschikt voor consumptie. Mede dankzij een duurzaam beheer is hij sinsds een paar jaar MSC-gecertificeerd. Het visvlees van schol is stevig maar mals en zacht met een vrij neutrale smaak...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.