Vandaag Gesloten Contact
Zoeken
27 augustus 2018

Mosselen met tripel bier en bacon

Dit is één van onze meest favoriete bereidingen van mosselen, gekookt in een lekker triple biertje. Mosselen en bier een match made in heaven! Heerlijk en in een handomdraai klaar.

Lunch/diner • 2 personen • <30 minuten

Mosselen met Tripel bier en bacon

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 dungesneden teentjes knoflook
  • 300 ml Triple bier
  • 1 kg mosselen, gewassen en schoongemaakt
  • ½ bosje platte peterselie, grof gehakt
  • vers brood of friet (voor erbij)

Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak er de spekblokjes knapperig in. Voeg de knoflook toe en fruit hem ca. 2 minuten. Giet het bier erbij en breng aan de kook.

Was de mosselen, exemplaren die niet dichtgaan wanneer je er op hebt getikt weggooien. Als mosselen iets te koud zijn, zijn ze ook een beetje verdoofd en reageren ze niet, hou daar rekening mee. De schelpen goed schoonschrobben.

Voeg de mosselen toe, leg een deksel op de pan en kook ze enkele minuten tot alle mosselen openstaan. Verwijder mosselen die dicht blijven. Schud de mosselen enkele malen om. Roer de peterselie door de mosselen. Serveer in warme kommen met vers brood of lekkere frieten.

Variatietip:
Vervang de peterselie door een klein zakje fijne soepgroenten en wok deze kort. Doe daarna de soepgroenten bij het bier en breng aan de kook. Voor een Tripel kan een Corsendonk Agnus gebruikt worden. Het heeft een hopperige, frisse, enigszins licht zure smaak. Maar een Straffe Hendrik kan ook heel goed. Deze tripel heeft een frisse smaak. Wil je een wat lichtere Tripel gebruiken dan raden we een St. Bernardus aan. De St. Berardus Tripel is een milde tripel met een zachte smaak. Deze tripel is minder zwaar en kruidig en heeft een fijne afdronk.

Meer nieuws

Griet uit de oven met witte wijnsaus
02 december 2018

Uw zult met griet zeker de show stelen tijdens een feestdiner. Griet is een magere platvis en behoort tot de familie van de tarbotachtigen. Grietfilet kan op dezelfde manier bereidt worden als (de duurdere) tarbot.

Het visvlees van de griet lijkt zeer sterk op dit van tarbot. In tegenstelling tot tarbot heeft griet (huid)schubben, is eerder ovaal van vorm en grijsbruin van kleur, heeft een gladde huid en geen beenknobbels. De meeste griet wordt aangevoerd in de wintermaanden.

Griet kan worden gebakken, gegrilt, gestoofd, gefrituurd en zelfs bij visfondues. Opvallend bij griet is dat de rugzijde meer vlees bevat dan de buikzijde. Een gefileerde griet levert m.a.w. altijd twee lichte en twee zwaardere filets op. De zwaarste filets wegen makkelijk het dubbele dan de lichtere filets.

Lees meer
Doe mee met onze kleurplaatactie voor Sint
09 november 2018

Voor onze kleinste visliefhebbers hebben we een leuke kleurplaatactie aan de hengel gehangen. Wij willen graag Sint weer gaan verrassen met allemaal mooie kleurplaten. Dus download de kleuplaat en kleuren maar! Kom je mooie kleurplaat op 1 december bij de kleurpiet inleveren en je krijgt van kleurpiet een mooi cadeautje. Uit alle ingeleverde kleurplaten kiest de kleurpiet de mooiste uit en die krijgt een extra cadeautje. Kun je niet op 1 december? Geen nood, lever de kleurplaat eerder in want zodra de kleurpiet weer in het land is, brengt hij alvast wat cadeautjes naar ons toe. Mocht je Sint tegenkomen dan niets zeggen hoor want het moet wel een verrassing blijven!

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.