Vandaag geopend tot 16:30 Contact
Zoeken
02 juli 2020

Mosselen met tripel bier en bacon

Het seizoen is weer begonnen dus we kunnen weer lekker kokkerellen met mosselen. Er zijn heel veel lekkere recepten, maar dit is één van onze meest favoriete bereiding van mosselen: gekookt in een lekker triple biertje. Mosselen en bier een match made in heaven! Heerlijk en in een handomdraai klaar.

Lunch/diner • 2 personen • <30 minuten

Mosselen met Tripel bier en bacon

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 dungesneden teentjes knoflook
  • 300 ml Triple bier
  • 1 kg mosselen, gewassen en schoongemaakt
  • ½ bosje platte peterselie, grof gehakt
  • vers brood of friet (voor erbij)

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak er de spekblokjes knapperig in. Voeg de knoflook toe en fruit hem ca. 2 minuten. Giet het bier erbij en breng aan de kook.

Was de mosselen, exemplaren die niet dichtgaan wanneer je er op hebt getikt weggooien. Als mosselen iets te koud zijn, zijn ze ook een beetje verdoofd en reageren ze niet, hou daar rekening mee. De schelpen goed schoonschrobben.

Voeg de mosselen toe, leg een deksel op de pan en kook ze enkele minuten tot alle mosselen openstaan. Verwijder mosselen die dicht blijven. Schud de mosselen enkele malen om. Roer de peterselie door de mosselen. Serveer in warme kommen met vers brood of lekkere frieten.

Variatietip

Vervang de peterselie door een klein zakje fijne soepgroenten en wok deze kort. Doe daarna de soepgroenten bij het bier en breng aan de kook. Voor een Tripel kan een Corsendonk Agnus gebruikt worden. Het heeft een hopperige, frisse, enigszins licht zure smaak. Maar een Straffe Hendrik kan ook heel goed. Deze tripel heeft een frisse smaak. Wil je een wat lichtere Tripel gebruiken dan raden we een St. Bernardus aan. De St. Berardus Tripel is een milde tripel met een zachte smaak. Deze tripel is minder zwaar en kruidig en heeft een fijne afdronk.

Nog een overheerlijke mosselrecept bekijken?  Klik dan hier 

Meer nieuws

Collega Atie
25 januari 2024

Op woensdag 24 januari was het de laatste werkdag van onze lieve collega Atie. Na 12,5 jaar fijn samenwerken en zelfs 22 dienstjaren, is het nu tijd voor haar om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Atie heeft...

Lees meer
Vacature...
29 november 2023

Verkoopmedewerker (24-32 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.