Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
04 maart 2020

Mediterrane stoofschotel met kabeljauw en tomaat

Kabeljauw is een echte traktatie en op vele manieren te bereiden. Het is een van de meest gegeten vissoorten ter wereld. Het visvlees heeft een mooie heldere kleur en is behoorlijk stevig met een zeer delicaat aroma.

Hoofdgerecht • 4 personen • ± 45 minuten

Mediterrane stoofschotel met kabeljauw en tomaat

Ingrediënten:

  • 500 gram kabeljauw, in grote stukken gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 100 gram wortel, in kleine blokjes
  • 350 gram venkel, in kleine blokjes
  • 1 gele paprika, in kleine blokjes
  • 15 gram verse basilicum
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 blikken gepelde tomaten op sap (à 400 gram)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • ½ tl (gerookt) paprikapoeder
  • 250 gram gekleurde kleine tomaatjes
  • versgemalen zwarte peper en zout, naar smaak
  • Optioneel: gegrilde tomaatjes met knoflook/chili-olie

Bereidingswijze:

Verhit in een grote (gietijzeren) pan de olie. Fruit hierin 6 minuten de wortel en venkel zachtjes aan, zonder te kleuren. Voeg de paprika toe en laat 2 minuten zachtjes mee fruiten. Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten zachtjes mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Voeg de gepelde tomaten op sap, basilicum, rozemarijn en laurier toe.

Breng aan de kook, draai het vuur zacht en laat alles 30 minuten stoven, met het deksel half op de pan. Schep om de 10 minuten even goed om. Breng op smaak met zout en peper.

Gebruik je de gegrilde tomaatjes, besprenkel dan een tak met kleine trostomaatjes met wat knoflook/cili-olie en zet ze een half uur in een op 180°C voorverwarmde oven.

Voeg nadat de stoofschotel 30 minuten gegaard heeft, de gekleurde tomaatjes en kabeljauw toe. Deze hoeven maar 5 minuten mee te stoven. Let op: niet te vaak omscheppen, want dan valt de vis uit elkaar.

Garneer de vis naar keuze met de gegrilde tomaatjes.

Serveertip:

Serveer de vis met knapperig brood, gekookte rijst of pasta.

Eet smakelijk!

 

Bron: Nederlands Visbureau

Meer nieuws

Smørrebrød met haring en biet
05 juni 2020

Juni, de maand waar elke haring liefhebber naar uit heeft gekeken. Vanaf vrijdag 12 juni barst het haringseizoen weer los. Haring is een heerlijke en supergezonde vis en deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon. De Hollandse Nieuwe eten veel mensen op de traditionele manier. Zie jij die gladde Hollandse Nieuwe niet zo snel vanaf de staart in je keel glijden? Probeer dan deze zalige smørrebrød met haring en biet.

Lees meer
Buiten-gewoon-genieten
26 mei 2020

(Gour)met elkaar met vis

We gaan er eigenlijk allemaal vanuit dat we de zomer in eigen land door brengen. Dit hoeft geen straf te zijn. De jarenlange Nederlandse gourmettraditie biedt uitkomst. Maak het deze zomer gezellig in eigen tuin, op balkon of zet de ramen wijd open en.... ga gourmetten! We brengen nu meer tijd thuis en met elkaar door...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.