Gesloten Contact
Zoeken
04 maart 2020

Mediterrane stoofschotel met kabeljauw en tomaat

Kabeljauw is een echte traktatie en op vele manieren te bereiden. Het is een van de meest gegeten vissoorten ter wereld. Het visvlees heeft een mooie heldere kleur en is behoorlijk stevig met een zeer delicaat aroma.

Hoofdgerecht • 4 personen • ± 45 minuten

Mediterrane stoofschotel met kabeljauw en tomaat

Ingrediënten:

  • 500 gram kabeljauw, in grote stukken gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 100 gram wortel, in kleine blokjes
  • 350 gram venkel, in kleine blokjes
  • 1 gele paprika, in kleine blokjes
  • 15 gram verse basilicum
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 blikken gepelde tomaten op sap (à 400 gram)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • ½ tl (gerookt) paprikapoeder
  • 250 gram gekleurde kleine tomaatjes
  • versgemalen zwarte peper en zout, naar smaak
  • Optioneel: gegrilde tomaatjes met knoflook/chili-olie

Bereidingswijze:

Verhit in een grote (gietijzeren) pan de olie. Fruit hierin 6 minuten de wortel en venkel zachtjes aan, zonder te kleuren. Voeg de paprika toe en laat 2 minuten zachtjes mee fruiten. Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten zachtjes mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Voeg de gepelde tomaten op sap, basilicum, rozemarijn en laurier toe.

Breng aan de kook, draai het vuur zacht en laat alles 30 minuten stoven, met het deksel half op de pan. Schep om de 10 minuten even goed om. Breng op smaak met zout en peper.

Gebruik je de gegrilde tomaatjes, besprenkel dan een tak met kleine trostomaatjes met wat knoflook/cili-olie en zet ze een half uur in een op 180°C voorverwarmde oven.

Voeg nadat de stoofschotel 30 minuten gegaard heeft, de gekleurde tomaatjes en kabeljauw toe. Deze hoeven maar 5 minuten mee te stoven. Let op: niet te vaak omscheppen, want dan valt de vis uit elkaar.

Garneer de vis naar keuze met de gegrilde tomaatjes.

Serveertip:

Serveer de vis met knapperig brood, gekookte rijst of pasta.

Eet smakelijk!

 

Bron: Nederlands Visbureau

Meer nieuws

Gegrilde poon met rozenharissa-saffraanmayo en aardappel
26 juli 2022

Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. Het is niet alleen een mooi visje voor op de barbecue maar het is ook een apart visje....

Lees meer
BBQ langoustines met citrus-rozemarijnolie en bietjessalade
01 juli 2022

Denk je aan langoustine dan denk je vaak aan een trendy plateau fruits de mer waarbij langoustines als pronkstuk bovenop een etagère vol lekkernijen van rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren prijken. Maar door hun zoetige smaak...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.