Vandaag geopend tot 17:30 Contact
Zoeken
02 maart 2022

Kabeljauw dimsum met zoetzure radijsjes

 

  Snack / voor- of lunchgerecht • 4 personen • ± 55 minuten plus 4 uur trekken voor de radijs.

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 6 eetlepels suiker
  • 200 ml witte wijnazijn
  • 1 bosje radijs
  • 75 gram prei
  • 1 limoen
  • ± 40 gram gemberwortel
  • 6-8 eetlepels oestersaus
  • 20 wonton deegvelletjes (oa. verkrijgbaar bij Aziatische rupermarkt)
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Meng de suiker met ½ theelepel zout en de azijn in een grote kom en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Maak de radijsjes schoon en leg ze in de gezoet azijn in de kom. Laat ze een paar uur of (nog beter) een dagje of een nachtje trekken.

Snijd de kabeljauwfilet in 20 stukjes en doe ze in een grote kom. Was en droog de prei en hak het fijn. Voeg het toe aan de kabeljauw. Boen de limoen schoon onder de warme kraan. Rasp de schil fijn boven de kabeljauw. Halveer de limoen. Knijp een helft uit boven de kabeljauw. Snijd de andere helft in partjes en houd deze apart Schil de gember en rasp ook deze fijn boven de vis. Voeg 2 eetlepels oestersaus en een snuf peper en zout aan de kabeljauw toe en schep alles door elkaar.

Zet een bakje met koud water klaar. Neem telkens een wontonvelletje in je hand, maak de randen een heel klein beetje nat met water en leg een stukje vis in het midden van het velletje. Vouw het velletje met de punten naar elkaar dubbel over de vis, druk de randen stevig op elkaar terwijl je ze een beetje plooit. Leg ze op een plank of blad en maak de rest van de dimsum-pakketjes op dezelfde manier.

Verwarm de olie op 180°C of een airfryer op 200°C. Vul, als je een airfryer gebruikt, een spuitflesje met wat zonnebloemolie en spray wat olie op de dimsum-pakketjes voordat je ze in de hete airfryer legt.

Frituur de dimsum-pakketjes (± 4 tegelijk) in een paar minuten goudbruin en gaar en laat ze op keukenpapier uitlekken. Of airfry ze in  ± 10 minuten krokant en gaar.

Leg op 1 grote of meerdere kleine schaaltjes en serveer de partjes limoen, de ingelegde radijsjes en de rest van de oestersaus erbij.

Serveertip

Deze dimsum-pakketjes kun je ook bij een oosterse vissoep of bouillon serveren. je kunt ze ook niet frituren maar in 4-5 minuten in de hete bouillon gaar laten worden.

In plaats van kabeljauw kun je een andere visfilet gebruiken maar ook met (ongekookte) grote garnalen zijn ze heel lekker. De oestersaus kun je vervangen door sweet & sour saus, sweet chili suaus of bijvoorbeeld teriyaki saus.

Wijntip

Deze mooie heldere wij met een soepele en evenwichtige smaak is een smaakvolle wijn voor dit gerecht: Coral Reef Chardonnay Semillon 2018

Eet smakelijk!

 

Bron: Visbureau

 

Meer nieuws

Collega Atie
25 januari 2024

Op woensdag 24 januari was het de laatste werkdag van onze lieve collega Atie. Na 12,5 jaar fijn samenwerken en zelfs 22 dienstjaren, is het nu tijd voor haar om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Atie heeft...

Lees meer
Vacature...
29 november 2023

Verkoopmedewerker (24-32 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.