Uw winkelmandje is nog leeg.
Haring flammkuchen met mierikswortelcrème

Van traditie naar trend
Juni is traditioneel de maand van de Hollandse Nieuwe en kan er weer volop aan de kraam of in de winkel worden 'gehapt'. Toch is deze traditie niet voor iedereen. Het experimenteren met haring als perfecte basis voor talloze gerechten is een trend die zich voorzet. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee en dit gerecht past geheel in Hollandse Nieuwe Stijl!
Hollandse Nieuwe door de Europese Unie is erkend als 'Gegarandeerde Traditionele Specialiteit'.
Haring flammkuchen met mierikswortelcrème
Lunch/voorgerecht • 4 personen • ca. 25 minuten
Ingrediënten
- 2 haringen, schoongemaakt
- 2 lente-uitjes
- 5 radijsjes
- 4 augurkjes
- 1 rol flammkuchendeeg
- 125 gram crème fraîche
- 2-3 eetlepels geraspte mierikswortel (potje)
- klein handje rucola
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220°C. Maak ondertussen de lente-uitjes en radijsjes schoon. Snijd de lente-uitjes in smalle ringen en de radijsjes en augurkjes in plakken.
Rol het flammkuchendeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en snijd het in vier lange smalle stukken. Meng de crème fraîche met twee eetlepels geraspte mierikswortel. Proef en voeg naar smaak meer geraspte mierikswortel en peper en zout toe.
Bestrijk het flammkuchendeeg met de gemengde crème maar houd daarbij de randen vrij. Strooi de helft van de lente-uitjes over de créme. Schuif de bakplaat in de oven en bak de flammkuchen 10-12 minuten.
Leg de flammkuchen op borden of plankjes en beleg elk met een halve haring, wat plakjes augurk, radijs, lente-ui en rucola.
Serveertip
Lekker met een groene salade met komkommer en dille. Vervang de haring ook eens met gerookte forel, gerookte zalm, gerookte paling of gerookte makreel. Maar ook met Hollandse garnalen is de flammkuchen erg lekker!
Eet smakelijk!
Haring bestellen? Klik hier.
Bron: Visbureau
Meer nieuws
Altijd op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!
Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.