Gesloten Contact
Zoeken
30 mei 2022

Haring flammkuchen met mierikswortelcrème

Van traditie naar trend

Juni is traditioneel de maand van de Hollandse Nieuwe en kan er weer volop aan de kraam of in de winkel worden 'gehapt'. Toch is deze traditie niet voor iedereen. Het experimenteren met haring als perfecte basis voor talloze gerechten is een trend die zich voorzet. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee en dit gerecht past geheel in Hollandse Nieuwe Stijl!

Hollandse Nieuwe door de Europese Unie is erkend als 'Gegarandeerde Traditionele Specialiteit'.

Haring flammkuchen met mierikswortelcrème

Lunch/voorgerecht • 4 personen • ca. 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 haringen, schoongemaakt
  • 2 lente-uitjes
  • 5 radijsjes
  • 4 augurkjes
  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 125 gram crème fraîche
  • 2-3 eetlepels geraspte mierikswortel (potje)
  • klein handje rucola
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C. Maak ondertussen de lente-uitjes en radijsjes schoon. Snijd de lente-uitjes in smalle ringen en de radijsjes en augurkjes in plakken.

Rol het flammkuchendeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en snijd het in vier lange smalle stukken. Meng de crème fraîche met twee eetlepels geraspte mierikswortel. Proef en voeg naar smaak meer geraspte mierikswortel en peper en zout toe.

Bestrijk het flammkuchendeeg met de gemengde crème maar houd daarbij de randen vrij. Strooi de helft van de lente-uitjes over de créme. Schuif de bakplaat in de oven en bak de flammkuchen 10-12 minuten.

Leg de flammkuchen op borden of plankjes en beleg elk met een halve haring, wat plakjes augurk, radijs, lente-ui en rucola.

Serveertip

Lekker met een groene salade met komkommer en dille. Vervang de haring ook eens met gerookte forel, gerookte zalm, gerookte paling of gerookte makreel. Maar ook met Hollandse garnalen is de flammkuchen erg lekker!

Eet smakelijk!

Haring bestellen? Klik hier.

 

Bron: Visbureau

Meer nieuws

Scholpannetje met cherrytomaatjes, groenten en mosterd
03 mei 2022

Schol (Pleuronectus Platessa) is één van de meest bekende platvissen die je gelijk herkent aan zijn prominente oranje stippen. De smaak van schol is minder uitgesproken dan het uiterlijk. Deze vis staat namelijk bekend om zijn zachte, subtiele smaak en isdaarmee zelfs geliefd onder niet-visliefhebbers!

Lees meer
Vacature...
13 april 2022

Verkoopmedewerker (24-32 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.