Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
11 mei 2020

gevulde scholfilet met spinazie en citroen

Schol is een magere vissoort. Het zachte, graatloze visvlees heeft een vrij neutrale smaak en is eenvoudig in de bereiding. Een heerlijk seizoensproduct en trotse drager van het duurzaamheidskeurmerk MSC!

Hoofdgerecht • 4 personen • 30-40 minuten

Gevulde scholfilet met spinazie en citroen

Ingrediënten:

  • 8 schollen als filet (zonder huid) = 16 filets
  • 1 citroen, rasp en sap
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram verse spinazie
  • 50 gram roomboter
  • 1 kg aardappelen (kruimig)
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Verwarm de olie met daarin de knoflook en laat een minuutje op het vuur staan. Doe de spinazie er in delen bij een laat slinken. Breng op smaak met zout, peper en de rasp van een ½ citroen. Laat héél goed uitlekken en knijp, als de spinazie iets is afgekoeld, alle vocht eruit.

Verwarm de roomboter in een pan met één eetlepel citroensap en de rasp van de andere helft van de citroen. Laat op laag vuur smelten.

Leg de scholfilets klaar. Op het uiteinde gaat een plukje van de spinazie. Rol de filets op en leg in een ovenschaal. Giet de citroenboter over de scholfilets en zet de schaal in de oven. Na 15-20 minuten is je vis gaar en goed warm. Serveer met aardappelpuree.

 

Bron: Nederlands Visbureau

 

Meer nieuws

Smørrebrød met haring en biet
05 juni 2020

Juni, de maand waar elke haring liefhebber naar uit heeft gekeken. Vanaf vrijdag 12 juni barst het haringseizoen weer los. Haring is een heerlijke en supergezonde vis en deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon. De Hollandse Nieuwe eten veel mensen op de traditionele manier. Zie jij die gladde Hollandse Nieuwe niet zo snel vanaf de staart in je keel glijden? Probeer dan deze zalige smørrebrød met haring en biet.

Lees meer
Buiten-gewoon-genieten
26 mei 2020

(Gour)met elkaar met vis

We gaan er eigenlijk allemaal vanuit dat we de zomer in eigen land door brengen. Dit hoeft geen straf te zijn. De jarenlange Nederlandse gourmettraditie biedt uitkomst. Maak het deze zomer gezellig in eigen tuin, op balkon of zet de ramen wijd open en.... ga gourmetten! We brengen nu meer tijd thuis en met elkaar door...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.