Gesloten Contact
Zoeken
11 mei 2020

gevulde scholfilet met spinazie en citroen

Schol is een magere vissoort. Het zachte, graatloze visvlees heeft een vrij neutrale smaak en is eenvoudig in de bereiding. Een heerlijk seizoensproduct en trotse drager van het duurzaamheidskeurmerk MSC!

Hoofdgerecht • 4 personen • 30-40 minuten

Gevulde scholfilet met spinazie en citroen

Ingrediënten:

  • 8 schollen als filet (zonder huid) = 16 filets
  • 1 citroen, rasp en sap
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram verse spinazie
  • 50 gram roomboter
  • 1 kg aardappelen (kruimig)
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Verwarm de olie met daarin de knoflook en laat een minuutje op het vuur staan. Doe de spinazie er in delen bij een laat slinken. Breng op smaak met zout, peper en de rasp van een ½ citroen. Laat héél goed uitlekken en knijp, als de spinazie iets is afgekoeld, alle vocht eruit.

Verwarm de roomboter in een pan met één eetlepel citroensap en de rasp van de andere helft van de citroen. Laat op laag vuur smelten.

Leg de scholfilets klaar. Op het uiteinde gaat een plukje van de spinazie. Rol de filets op en leg in een ovenschaal. Giet de citroenboter over de scholfilets en zet de schaal in de oven. Na 15-20 minuten is je vis gaar en goed warm. Serveer met aardappelpuree.

 

Bron: Nederlands Visbureau

 

Meer nieuws

Gegrilde poon met rozenharissa-saffraanmayo en aardappel
26 juli 2022

Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. Het is niet alleen een mooi visje voor op de barbecue maar het is ook een apart visje....

Lees meer
BBQ langoustines met citrus-rozemarijnolie en bietjessalade
01 juli 2022

Denk je aan langoustine dan denk je vaak aan een trendy plateau fruits de mer waarbij langoustines als pronkstuk bovenop een etagère vol lekkernijen van rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren prijken. Maar door hun zoetige smaak...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.