Gesloten Contact
Zoeken
06 oktober 2021

Gesmoorde wijting met paddenstoelen en peterselie-olie

Lunch/diner • 4 personen • 25 minuten

Gesmoorde wijting met paddenstoelen en peterselie-olie

Ingrediënten

  • 600 gram wijtingfilet, in 4 stukken
  • 300 gram gemengde paddenstoelen
  • 3 rijpe tomaten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 100 ml appelsap of cider
  • 40 gram koude boter
  • klein bosje (ca. 15 gram) peterselie
  • peper en zout

Bereiding:

Maak de paddenstoelen schoon. Snijd grote padenstoelen doormidden of in vieren en houd kleine heel. Snijd de tomaten in stukjes.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koeken- of hapjespan en bak de paddenstoelen 1 minuut. Voeg de tomaten, 1 theelepel peper en een beetje zout toe en bak op hoog vuur al roerende nog 2 minuten. Voeg het sap of de cider toe, breng aan de kook en laat op matig vuur 3 minuten pruttelen.

Roer de boter door het paddenstoelenmengsel en breng tegen de kook aan. Bestrooi de wijtingfilets aan beide kanten met wat zout en leg ze tussen de paddensotelen en tomaat. Druk ze een beetje naar beneden. Leg het deksel op de pan en smoor de wijting op laag vuur in ca. 10 minuten gaar.

Hak in de tussentijd de peterselie grof en meng in een schaaltje met een halve theelepel peper, een snufje zout en 4 eetlepels olijfolie.

Verdeel de wijting met de paddenstoelen over warme borden, bestrooi met wat peper en bedruppel de de peterselie-olie.

Tips:

Lekker met gnocchi en kort gekookte of geroerbakte courgette. De wijting kan ook in een afgesloten ovenschaal in de oven worden gesmoord: 20-25 minuten op 180°C.

 

Bron: Visbureau

Meer nieuws

Gegrilde poon met rozenharissa-saffraanmayo en aardappel
26 juli 2022

Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. Het is niet alleen een mooi visje voor op de barbecue maar het is ook een apart visje....

Lees meer
BBQ langoustines met citrus-rozemarijnolie en bietjessalade
01 juli 2022

Denk je aan langoustine dan denk je vaak aan een trendy plateau fruits de mer waarbij langoustines als pronkstuk bovenop een etagère vol lekkernijen van rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren prijken. Maar door hun zoetige smaak...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.