Vandaag Gesloten Contact
Zoeken
08 juli 2019

Gerookte paling op toast met citroencrème en Granny Smith

Een oer-Hollandse lekkernij: de paling! Paling eten kent een eeuwenlange traditie. We houden van een lekkere vette goeie paling. Lekker zo tussendoor maar ook lekker op een toastje met dit overheerlijk recept.

Voorgerecht • 4 personen • 0 - 20 minuten

Gerookte paling op toast met citroencrème en Granny Smith

Ingrediënten

  •  4 gerookte palingfilets
  • 1/2 voorgebakken ciabattabrood
  • 2 tot 3 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • Rasp en sap van een halve citroen
  • 1 Granny Smith, julienne gesneden
  • 1 bosje kervel
  • (Verse) peper

Bereiding

Besprenkel de appel met citroensap om verkleuren te voorkomen. Roer het citroenrasp door de crème fraîche en breng op smaak met (verse) peper.

Snijd de ciabatta in de lengte in 4 dunne plakken, besmeer beide kanten van het brood met olijfolie en bak ze krokant in een koekenpan. Verdeel de
citroenroom over 4 sneetjes toast en beleg met de paling. Garneer met de appel en een plukje kervel.

Eet smakelijk!
 

Meer nieuws

Scholpakketje met sinaasappel en basilicum
03 september 2019

Schol wordt ook wel een ‘beginnersvis’ genoemd, vanwege het zachte, graatloze visvlees en de eenvoudig bereiding. Maar ook de ervaren viseter zal smullen van deze gezonde zwemmer. Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak.

Lees meer
Tarbot met sinaasappelboter en knolselderijpuree
05 augustus 2019

Tarbot wordt ook wel de koning van de platvissen genoemd en dat is niet zonder reden. Tarbot is een machtige vis met een eigen persoonlijkheid. Zijn smaak is uitgesproken en wordt niet snel onder de voet gelopen door andere ingrediënten...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.