Gesloten Contact
Zoeken
08 juli 2019

Gerookte paling op toast met citroencrème en Granny Smith

Een oer-Hollandse lekkernij: de paling! Paling eten kent een eeuwenlange traditie. We houden van een lekkere vette goeie paling. Lekker zo tussendoor maar ook lekker op een toastje met dit overheerlijk recept.

Voorgerecht • 4 personen • 0 - 20 minuten

Gerookte paling op toast met citroencrème en Granny Smith

Ingrediënten

  •  4 gerookte palingfilets
  • 1/2 voorgebakken ciabattabrood
  • 2 tot 3 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • Rasp en sap van een halve citroen
  • 1 Granny Smith, julienne gesneden
  • 1 bosje kervel
  • (Verse) peper

Bereiding

Besprenkel de appel met citroensap om verkleuren te voorkomen. Roer het citroenrasp door de crème fraîche en breng op smaak met (verse) peper.

Snijd de ciabatta in de lengte in 4 dunne plakken, besmeer beide kanten van het brood met olijfolie en bak ze krokant in een koekenpan. Verdeel de
citroenroom over 4 sneetjes toast en beleg met de paling. Garneer met de appel en een plukje kervel.

Eet smakelijk!
 

Meer nieuws

Salty Shooter
19 juni 2019

Organiseer jij binnenkort een party? Serveer deze originele Salty Shooter. Geen party? Niet getreurd! Presenteer dan dit coole haringhapje als appetizer voor een lunch of diner!

Lees meer
Panini Olandesi
16 juni 2019

Hollandse Nieuwe stijl is haring zoals je 'm nog nooit hebt geproefd. Want haring kun je op héél veel meer manieren eten dan je denkt...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.