Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
01 maart 2019

Gelakte makreelfilets met tartaar van rode biet

Makreel, vet gezond!

Een perfecte vis om een frisse voorjaarsstart te maken want de makreel is supergezond en biedt ontzeggelijk veel smaak. Zijn culinaire mogelijkheden zijn ongekend! En weet je door een keer per week makreel te eten, zit je al aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid omega-3!

Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuur. Dit lekkere visje is bij uitstek geschikt om in z'n geheel te bakken. Het bakken is niet moeilijk en de grote graten zijn makkelijk uit de gebakken vis te halen. Een aanrader voor beginners!

Om de houdbaarheid te verbeteren is het aan te raden om bij aankoop direct de vis te (laten) strippen dus de ingewanden te verwijderen.

Lunch/voorgerecht • 4 personen • 20-40 minuten

Gelakte makreelfilets met tartaar van rode biet

Ingrediënten:

  • 300 gram makreelfilets
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 grote gekookte biet
  • 1 ui
  • ½ eetlepel kappertjes
  • 4 harde kleine augurkjes
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • beetje tabasco
  • ½ eetlepel Worcestersaus
  • ½ eetlepel witte wijnazijn
  • ½ eetlepel wasabipasta
  • 4 eetlepels mascerpone
  • 2 eetlepels zure room
  • een scheutje limoensap
  • peper en zout

Bereiding
Pureer de bieten grof en snipper de ui. Snijd de kappertjes en de augurk fijn. Meng de Worcestersaus, de tabasco, de mayonaise, de ui, de kappertjes, de stukjes augurk, de azijn en de peterselie door de gepureerde biet. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de wasabipasta met de mascerpone, zure room en het limoensap. Meng de mirin met de sojasaus.

Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en grill de filets op de velkant in de pan. Druk iets aan en bak ongeveer 4 tot 5 minuten. Blus af met het mengsel van de mirin en sojasaus.

Strijk op ieder bord een lepel wasabicrème en maak op ieder bord een timbaaltje van de bietentartaar. Leg er een makreelfilet bij en serveer.

Meer nieuws

Vacature....vacature....vacature....
21 februari 2019

Wegens uitbreiding hebben wij weer nieuwe vacatures. Wil je werken in een leuk en gezellig team? Kijk dan snel op onze vacaturepagina.

Lees meer
Pikante kabeljauw met wilde rijst
04 februari 2019

Skrei oftewel Noorse winterkabeljauw is een prachtig exclusief seizoensproduct. Skrei is in Noorwegen wat de Hollandse nieuwe voor Nederland is. Skrei betekent in het Noors zwerver en slaat op de lange tocht die de skrei elk jaar maakt. Hij verschilt van de kustkabeljauw, die in de Europese wateren wordt gevangen. De skrei zwemt op grotere diepte en hij is een aanzienlijk stuk groter dan zijn soortgenoten. Skrei is een verantwoorde keuze en draagt het MSC-keurmerk. De visserij is aan zeer strikte regels gebonden met een gelimiteerde vangst. Als de vis gevangen is, wordt deze ontdaan van de kop en gelabeld met het kenmerkende skrei-label. Skrei heeft een stevig en spierwit visvlees met een verfijnd karakteristieke smaak. De kwaliteit van het visvlees heeft ook te maken met het feit dat hij op het punt staat om te paaien. Op zijn tocht door de fjorden verandert zijn voeding. Het is een uitzonderlijke vis die zich tot tal van culinaire bereidingen leent. We hebben een heerlijk recept....

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.