Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
01 maart 2019

Gelakte makreelfilets met tartaar van rode biet

Makreel, vet gezond!

Een perfecte vis om een frisse voorjaarsstart te maken want de makreel is supergezond en biedt ontzeggelijk veel smaak. Zijn culinaire mogelijkheden zijn ongekend! En weet je door een keer per week makreel te eten, zit je al aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid omega-3!

Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuur. Dit lekkere visje is bij uitstek geschikt om in z'n geheel te bakken. Het bakken is niet moeilijk en de grote graten zijn makkelijk uit de gebakken vis te halen. Een aanrader voor beginners!

Om de houdbaarheid te verbeteren is het aan te raden om bij aankoop direct de vis te (laten) strippen dus de ingewanden te verwijderen.

Lunch/voorgerecht • 4 personen • 20-40 minuten

Gelakte makreelfilets met tartaar van rode biet

Ingrediënten

  • 300 gram makreelfilets
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 grote gekookte biet
  • 1 ui
  • ½ eetlepel kappertjes
  • 4 harde kleine augurkjes
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • beetje tabasco
  • ½ eetlepel Worcestersaus
  • ½ eetlepel witte wijnazijn
  • ½ eetlepel wasabipasta
  • 4 eetlepels mascerpone
  • 2 eetlepels zure room
  • een scheutje limoensap
  • peper en zout

Bereiding

Pureer de bieten grof en snipper de ui. Snijd de kappertjes en de augurk fijn. Meng de Worcestersaus, de tabasco, de mayonaise, de ui, de kappertjes, de stukjes augurk, de azijn en de peterselie door de gepureerde biet. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de wasabipasta met de mascerpone, zure room en het limoensap. Meng de mirin met de sojasaus.

Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en grill de filets op de velkant in de pan. Druk iets aan en bak ongeveer 4 tot 5 minuten. Blus af met het mengsel van de mirin en sojasaus.

Strijk op ieder bord een lepel wasabicrème en maak op ieder bord een timbaaltje van de bietentartaar. Leg er een makreelfilet bij en serveer.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Tarbot met sinaasappelboter en knolselderijpuree
05 augustus 2019

Tarbot wordt ook wel de koning van de platvissen genoemd en dat is niet zonder reden. Tarbot is een machtige vis met een eigen persoonlijkheid. Zijn smaak is uitgesproken en wordt niet snel onder de voet gelopen door andere ingrediënten...

Lees meer
Gewijzigde openingstijden
19 juli 2019

Vanaf 1 september 2019 sluiten wij op vrijdag een uur eerder. De winkel is dan geopend tot
19.00 uur!

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.