Vandaag geopend tot 17:30 Contact
Zoeken
01 maart 2019

Gelakte makreelfilets met tartaar van rode biet

Makreel, vet gezond!

Een perfecte vis om een frisse voorjaarsstart te maken want de makreel is supergezond en biedt ontzeggelijk veel smaak. Zijn culinaire mogelijkheden zijn ongekend! En weet je door een keer per week makreel te eten, zit je al aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid omega-3!

Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuur. Dit lekkere visje is bij uitstek geschikt om in z'n geheel te bakken. Het bakken is niet moeilijk en de grote graten zijn makkelijk uit de gebakken vis te halen. Een aanrader voor beginners!

Om de houdbaarheid te verbeteren is het aan te raden om bij aankoop direct de vis te (laten) strippen dus de ingewanden te verwijderen.

Lunch/voorgerecht • 4 personen • 20-40 minuten

Gelakte makreelfilets met tartaar van rode biet

Ingrediënten

  • 300 gram makreelfilets
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 grote gekookte biet
  • 1 ui
  • ½ eetlepel kappertjes
  • 4 harde kleine augurkjes
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • beetje tabasco
  • ½ eetlepel Worcestersaus
  • ½ eetlepel witte wijnazijn
  • ½ eetlepel wasabipasta
  • 4 eetlepels mascerpone
  • 2 eetlepels zure room
  • een scheutje limoensap
  • peper en zout

Bereiding

Pureer de bieten grof en snipper de ui. Snijd de kappertjes en de augurk fijn. Meng de Worcestersaus, de tabasco, de mayonaise, de ui, de kappertjes, de stukjes augurk, de azijn en de peterselie door de gepureerde biet. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de wasabipasta met de mascerpone, zure room en het limoensap. Meng de mirin met de sojasaus.

Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en grill de filets op de velkant in de pan. Druk iets aan en bak ongeveer 4 tot 5 minuten. Blus af met het mengsel van de mirin en sojasaus.

Strijk op ieder bord een lepel wasabicrème en maak op ieder bord een timbaaltje van de bietentartaar. Leg er een makreelfilet bij en serveer.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Collega Atie
25 januari 2024

Op woensdag 24 januari was het de laatste werkdag van onze lieve collega Atie. Na 12,5 jaar fijn samenwerken en zelfs 22 dienstjaren, is het nu tijd voor haar om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Atie heeft...

Lees meer
Vacature...
29 november 2023

Verkoopmedewerker (24-32 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.