Vandaag geopend tot 18:00 Contact
Zoeken
02 december 2020

Gegratineerde Sint-Jacobsschelpen

Coquilles Saint Jacques, ofwel Sint Jacobsschelpen, zijn een van de populairste schelpdieren. Coquilles - het woord 'coquille' is Frans voor schelp-  kunnen op verschillende manieren bereid worden: zachtjes in boter gebakken, gegrild, gegratineerd in de schelp of rauw als carpaccio gesneden. Coquilles bewegen zich voort door de schelphelften snel open en dicht te doen. Dit vereist wel een heel stevige spier. Dát is het deel van de schelp dat overal ter wereld graag wordt gegeten.

Voor- of hoofdgerecht • 4 personen • 30 minuten + 5 minuten in de oven

Gegratineerde Sint-Jacobsschelpen

Ingrediënten

  • 4 Sint-Jacobsschelpen (coquilles in de schelp)
  • 50 gram zeekraal
  • 6 kerstomaatjes
  • 1 sneetje oud witbrood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels slagroom
  • 1 theelepel milde kerriepoeder
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Maak de schelpen leeg: steek een scherp mes bij het scharnier in de opening en snijd de sluitspier door. Doe dit ook aan de andere kant van het scharnier. Open de schelp en snijd de coquille los. Schep de coquille uit de schelp en maak de schelp verder leeg. Was de diepe schelphelften af en maak ze droog.

Spoel de zeekraal met kokend water en laat goed uitlekken. Halveer de kerstomaatjes. Verkruimel het sneetje brood tot hele kleine stukjes (in de keukenmachine) en meng de olie erdoor. Leg de diepe schelphelften op een bakplaat en verdeel de zeekraal erover.

Snijd de coquilles in drie plakken, leg ze op de zeekraal en leg de tomaatjes er omheen.

Roer in een kommetje de slagroom los met de kerriepoeder, Parmezaanse kaas en bieslook. Schep dit over de coquilles. Strooi het broodkruim erover.

Schuif de bakplaat in de oven en laat de coquilles in 4-6 minuten goudbruin en bijna gaar worden. Leg de schelpen op bordjes en serveer direct.

Wijntip

Crudo White Organic 2019
Crudo is een aromatische, frisse wijn met een subtiel zoetje. Heerlijk bij vis en schaal- en schelpdieren zoals coquilles, langoustine en kreeft.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Vacature...
08 april 2021

Verkoopmedewerker (± 12 t/m 24 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer
Makreel-filotaartjes met rode kool en dille
10 maart 2021

De makreel is sappig, zacht, vol van smaak en populair op een broodjes, in een salade, pasta, amuse of op een toastje. Maar er kan nog veel meer met makreel. De culinaire mogelijkheden van makreel zijn ongekend. Hij is bij uitstek geschikt om in z'n geheel te bakken. Het bakken is niet moeilijk.....

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.