Uw winkelmandje is nog leeg.
Gegratineerde heekfilet

Heek is een exemplaar die behoort tot de schelvisachtige die weer behoort tot de kabeljauwachtige. Heek kan zich het hele jaar voortplanten en is ook verkrijgbaar onder het MSC-label. Het visvlees is zeer smakelijk, eerder zacht en valt makkelijk uit elkaar in verse toestand, maar wordt steviger tijdens de bereiding. Heb je een lekker recept met kabeljauw dan moet je het zeker ook eens met heek proberen. Dit visje is ideaal om te bakken, met ovengerechten of te stomen.
Hoofdgerecht • 4 personen • <30 minuten
Gegratineerde heekfilet
Ingrediënten
- 600 gram heekfilet
- 3 trostomaten, in plakjes
- 125 gram geraspte geitenkaas
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200°C. Leg de heekfilet in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Beleg de vis met de tomaat. Strooi er de kaas, de tijm en peper naar smaak over.
Bak de heekfilet in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
Serveertip
Lekker met aardappelkroketjes of -rozetjes en broccoli. Drink daarbij een glaasje sauvignon blanc of een mooie wijn uit de Spaanse streek Navarra en uw maaltijd is compleet.
Eet smakelijk!
Meer nieuws
Altijd op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!
Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.