Vandaag geopend 08:30 Contact
Zoeken
01 maart 2018

Gegratineerde heekfilet

Heek is een exemplaar die behoort tot de schelvisachtige die weer behoort tot de kabeljauwachtige. Heek kan zich het hele jaar voortplanten en is ook verkrijgbaar onder het MSC-label. Het visvlees is zeer smakelijk, eerder zacht en valt makkelijk uit elkaar in verse toestand, maar wordt steviger tijdens de bereiding. Heb je een lekker recept met kabeljauw dan moet je het zeker ook eens met heek proberen. Dit visje is ideaal om te bakken, met ovengerechten of te stomen.

Hoofdgerecht • 4 personen • <30 minuten

Gegratineerde heekfilet

Ingrediënten

  • 600 gram heekfilet
  • 3 trostomaten, in plakjes
  • 125 gram geraspte geitenkaas
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200°C. Leg de heekfilet in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Beleg de vis met de tomaat. Strooi er de kaas, de tijm en peper naar smaak over.

Bak de heekfilet in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Lekker met aardappelkroketjes of -rozetjes en broccoli. Drink daarbij een glaasje sauvignon blanc of een mooie wijn uit de Spaanse streek Navarra en uw maaltijd is compleet.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Collega Atie
25 januari 2024

Op woensdag 24 januari was het de laatste werkdag van onze lieve collega Atie. Na 12,5 jaar fijn samenwerken en zelfs 22 dienstjaren, is het nu tijd voor haar om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Atie heeft...

Lees meer
Vacature...
29 november 2023

Verkoopmedewerker (24-32 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.