Uw winkelmandje is nog leeg.
Gebakken tongfilet met Provençaalse jus

Deze vis van de maand is een vis om te zoenen! Visliefhebbers zijn het er unaniem mee eens, de tong is werkelijk een tongstrelend visje. Een echte allemansvriend en de lekkerste van allemaal. Waarom moeilijk doen met vis als het met tong heel makkelijk kan? Tong is wat ons betreft door echt elke 'thuiskok' te maken. Waarom? Omdat tong een ontzettend verdraagzaam visje is. Het is een echte platvis met een zeer neutrale smaak, je kunt hem dus met elke saus serveren. Tong is een heerlijk visje waar je alle kanten mee uit kan.
Hoofdgerecht • 4 personen • <20 minuten
Gebakken tongfilet met Provençaalse jus
Ingrediënten
- 500 gram tongfilet
- 1 tomaat
- ½ gele paprika
- 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
- 2 theelepels kappertjes
- 3 eetlepels bloem
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- 75 ml droge witte wijn
- 2 theelepels tijmblaadjes
Bereidingswijze
Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaat, de paprika, de olijven en de kappertjes in kleine stukjes. Dep de tongfilet droog met keukenpapier en bestrooi de vis met zout en peper. Meng op een bord de bloem met de oregano. Wentel de tong iets door de bloem.
Verhit in een vis- of ruime koekenpan de olijfolie. Bak de tong iets in 2 minuten per kant bruin en gaar. Neem de vis uit de pan en houd warm
Schep de knoflook, groenten, olijven en kappertjes door het bakvet en bak 1 minuut. Blus met de witte wijn, voeg de tijm toe en schraap de aanbaksels los. Verwarm de jus nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper. Leg de tongfilets op 4 borden en schep er de jus over.
Serveertip
Lekker met gefrituurde aardappelblokjes en knoflooksaus of met een gepofte tomaat met witte rijst.
Wijntip
Een gebakken tongfilet is niet moeilijk te combineren met wijn. Kies een witte en zorg dat het een niet al te zware is. Liever een witte wijn zonder houtrijping. Bijvoorbeeld een Sancerre.
Eet smakelijk!
Meer nieuws
Altijd op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!
Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.