Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
02 oktober 2018

Gebakken tongfilet met Provençaalse jus

Deze vis van de maand is een vis om te zoenen! Visliefhebbers zijn het er unaniem mee eens, de tong is werkelijk een tongstrelend visje. Een echte allemansvriend en de lekkerste van allemaal. Waarom moeilijk doen met vis als het met tong heel makkelijk kan? Tong is wat ons betreft door echt elke 'thuiskok' te maken. Waarom? Omdat tong een ontzettend verdraagzaam visje is. Het is een echte platvis met een zeer neutrale smaak, je kunt hem dus met elke saus serveren. Tong is een heerlijk visje waar je alle kanten mee uit kan.

Hoofdgerecht • 4 personen • <20 minuten

Gebakken tongfilet met Provençaalse jus

Ingrediënten

  • 500 gram tongfilet
  • 1 tomaat
  • ½ gele paprika
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • 2 theelepels kappertjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 75 ml droge witte wijn
  • 2 theelepels tijmblaadjes

Bereidingswijze

Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaat, de paprika, de olijven en de kappertjes in kleine stukjes. Dep de tongfilet droog met keukenpapier en bestrooi de vis met zout en peper. Meng op een bord de bloem met de oregano. Wentel de tong iets door de bloem.

Verhit in een vis- of ruime koekenpan de olijfolie. Bak de tong iets in 2 minuten per kant bruin en gaar. Neem de vis uit de pan en houd warm

Schep de knoflook, groenten, olijven en kappertjes door het bakvet en bak 1 minuut. Blus met de witte wijn, voeg de tijm toe en schraap de aanbaksels los. Verwarm de jus nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper. Leg de tongfilets op 4 borden en schep er de jus over.

Serveertip

Lekker met gefrituurde aardappelblokjes en knoflooksaus of met een gepofte tomaat met witte rijst.

Wijntip

Een gebakken tongfilet is niet moeilijk te combineren met wijn. Kies een witte en zorg dat het een niet al te zware is. Liever een witte wijn zonder houtrijping. Bijvoorbeeld een Sancerre.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Tarbot met sinaasappelboter en knolselderijpuree
05 augustus 2019

Tarbot wordt ook wel de koning van de platvissen genoemd en dat is niet zonder reden. Tarbot is een machtige vis met een eigen persoonlijkheid. Zijn smaak is uitgesproken en wordt niet snel onder de voet gelopen door andere ingrediënten...

Lees meer
Gewijzigde openingstijden
19 juli 2019

Vanaf 1 september 2019 sluiten wij op vrijdag een uur eerder. De winkel is dan geopend tot
19.00 uur!

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.