Gesloten Contact
Zoeken
02 oktober 2018

Gebakken tongfilet met Provençaalse jus

Deze vis van de maand is een vis om te zoenen! Visliefhebbers zijn het er unaniem mee eens, de tong is werkelijk een tongstrelend visje. Een echte allemansvriend en de lekkerste van allemaal. Waarom moeilijk doen met vis als het met tong heel makkelijk kan? Tong is wat ons betreft door echt elke 'thuiskok' te maken. Waarom? Omdat tong een ontzettend verdraagzaam visje is. Het is een echte platvis met een zeer neutrale smaak, je kunt hem dus met elke saus serveren. Tong is een heerlijk visje waar je alle kanten mee uit kan.

Hoofdgerecht • 4 personen • <20 minuten

Gebakken tongfilet met Provençaalse jus

Ingrediënten

  • 500 gram tongfilet
  • 1 tomaat
  • ½ gele paprika
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • 2 theelepels kappertjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 75 ml droge witte wijn
  • 2 theelepels tijmblaadjes

Bereidingswijze
Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaat, de paprika, de olijven en de kappertjes in kleine stukjes. Dep de tongfilet droog met keukenpapier en bestrooi de vis met zout en peper. Meng op een bord de bloem met de oregano. Wentel de tong iets door de bloem.

Verhit in een vis- of ruime koekenpan de olijfolie. Bak de tong iets in 2 minuten per kant bruin en gaar. Neem de vis uit de pan en houd warm

Schep de knoflook, groenten, olijven en kappertjes door het bakvet en bak 1 minuut. Blus met de witte wijn, voeg de tijm toe en schraap de aanbaksels los. Verwarm de jus nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper. Leg de tongfilets op 4 borden en schep er de jus over.

Serveertip
Lekker met gefrituurde aardappelblokjes en knoflooksaus of met een gepofte tomaat met witte rijst.

Wijntip
Een gebakken tongfilet is niet moeilijk te combineren met wijn. Kies een witte en zorg dat het een niet al te zware is. Liever een witte wijn zonder houtrijping. Bijvoorbeeld een Sancerre.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Vacature....vacature....vacature....
21 februari 2019

Wegens uitbreiding hebben wij weer nieuwe vacatures. Wil je werken in een leuk en gezellig team? Kijk dan snel op onze vacaturepagina.

Lees meer
Pikante kabeljauw met wilde rijst
04 februari 2019

Skrei oftewel Noorse winterkabeljauw is een prachtig exclusief seizoensproduct. Skrei is in Noorwegen wat de Hollandse nieuwe voor Nederland is. Skrei betekent in het Noors zwerver en slaat op de lange tocht die de skrei elk jaar maakt. Hij verschilt van de kustkabeljauw, die in de Europese wateren wordt gevangen. De skrei zwemt op grotere diepte en hij is een aanzienlijk stuk groter dan zijn soortgenoten. Skrei is een verantwoorde keuze en draagt het MSC-keurmerk. De visserij is aan zeer strikte regels gebonden met een gelimiteerde vangst. Als de vis gevangen is, wordt deze ontdaan van de kop en gelabeld met het kenmerkende skrei-label. Skrei heeft een stevig en spierwit visvlees met een verfijnd karakteristieke smaak. De kwaliteit van het visvlees heeft ook te maken met het feit dat hij op het punt staat om te paaien. Op zijn tocht door de fjorden verandert zijn voeding. Het is een uitzonderlijke vis die zich tot tal van culinaire bereidingen leent. We hebben een heerlijk recept....

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.