Uw winkelmandje is nog leeg.
Gebakken rode poon met peterselie en citroen

Rode poon heeft een bijzonder kenmerk: hoe minder de kleur, hoe meer smaak. Daarnaast is de vaste vleestructuur populair in combinatie met de zoete, garnaalachtige smaak. Vooral de graat zorgt voor veel smaak.
Hoofdgerecht • 4 personen • <20 minuten
Ingrediënten
- 600 gram rode poonfilet
- 2 theelepels zout
- 1 ui
- 50 gram boter
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels fijngekankte peterselie
- 4 partjes citroen
Bereiding
Spoel de visfilets onder de koude kraan af en dep ze daarna droog. Wrijf de poon in met het zout. Pel en snipper de ui. Laat de boter smelten in een ruime koekenpan en bak hierin, als de boter bruin begint te worden, de poonfilets aan beide kanten bruin en gaar (6-8minuten afhankelijk van de dikte van de filets). Voeg halverwege de baktijd de ui toe en bak deze mee. Voeg het citroensap en de peterselie aan de vis in de pan toe. Leg de poonfilets op een schaal en garneer met de partjes citroen.
Serveertip
Lekker met gekookte krielaardappeltjes en spinaziesalade.
Eet smakelijk!
Meer nieuws
Altijd op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!
Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.