Gesloten Contact
Zoeken
11 februari 2021

Gebakken kabeljauw met spruitjes, sjalotjes en pecannoten

Kabeljauw is een smaakvolle vis met helder wit vlees en weinig graten. Deze vis heeft een vaste structuur en is op vele manieren te bereiden. Ideaal voor de eerste culinaire kennismaking met vis. Zelfs kinderen zijn er dol op.

Hoofdgerecht • 4 personen • ± 20 minuten

Gebakken kabeljauw met spruitjes, sjalotjes en pecannoten

Ingrediënten

  • 4 moten kabeljauw
    (of filets à ± 150 gram en ± 2 cm dikte)
  • 4 sjalotjes
  • 800 gram schoongemaakte spruitjes
  • 3 eetlepels tarwebloem
  • 4 takjes tijm
  • 50 gram boter
  • 50 gram pecannoten
  • peper en zout

Bereidingswijze

Pel de sjalotjes en snijd ze in stukjes. Snijd de spruitjes in vieren en kook ze ca. 5 minuten in kokend water met wat zout. Kook de sjalotjes de laatste 2 minuten mee. Giet af en laat uitlekken.

Schep ondertussen de bloem op een diep bord. Rits daarboven de tijmblaadjes van de takjes. Voeg peper en zout toe en meng goed.

Smelt de boter in de koekenpan op een matig vuur zet het vuur hoog. Wentel de stukken kabljauw één voor één door het bloemmengsel en leg ze direct in de hete boter. Bak in ca. 6 minuten gaar met tussentijds omkeren en het vuur iets lager.

Leg de kabeljauw op 4 warme borden. Doe de sjalotjes, spruitjes en noten met wat peper bij de bakboter in de koekenpan en bak ze op een hoog vuur heel even op. Schep de groente rond de vis op de borden.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree.

Wijntip

Een goed gerecht kan niet zonder een passende wijn. Voor dit smaakvolle kabeljauwgerecht adviseren wij onze Coral Reef Chardonnay Semillon uit 2018. Een frisse en evenwichtige wijn die dit gerecht perfect complementeert!

Eet smakelijk!

 

Bron: Nederlands Visbureau

Meer nieuws

Collega Atie
25 januari 2024

Op woensdag 24 januari was het de laatste werkdag van onze lieve collega Atie. Na 12,5 jaar fijn samenwerken en zelfs 22 dienstjaren, is het nu tijd voor haar om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Atie heeft...

Lees meer
Vacature...
29 november 2023

Verkoopmedewerker (24-32 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.