Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
11 februari 2021

Gebakken kabeljauw met spruitjes, sjalotjes en pecannoten

Kabeljauw is een smaakvolle vis met helder wit vlees en weinig graten. Deze vis heeft een vaste structuur en is op vele manieren te bereiden. Ideaal voor de eerste culinaire kennismaking met vis. Zelfs kinderen zijn er dol op.

Hoofdgerecht • 4 personen • ± 20 minuten

Gebakken kabeljauw met spruitjes, sjalotjes en pecannoten

Ingrediënten

  • 4 moten kabeljauw
    (of filets à ± 150 gram en ± 2 cm dikte)
  • 4 sjalotjes
  • 800 gram schoongemaakte spruitjes
  • 3 eetlepels tarwebloem
  • 4 takjes tijm
  • 50 gram boter
  • 50 gram pecannoten
  • peper en zout

Bereidingswijze

Pel de sjalotjes en snijd ze in stukjes. Snijd de spruitjes in vieren en kook ze ca. 5 minuten in kokend water met wat zout. Kook de sjalotjes de laatste 2 minuten mee. Giet af en laat uitlekken.

Schep ondertussen de bloem op een diep bord. Rits daarboven de tijmblaadjes van de takjes. Voeg peper en zout toe en meng goed.

Smelt de boter in de koekenpan op een matig vuur zet het vuur hoog. Wentel de stukken kabljauw één voor één door het bloemmengsel en leg ze direct in de hete boter. Bak in ca. 6 minuten gaar met tussentijds omkeren en het vuur iets lager.

Leg de kabeljauw op 4 warme borden. Doe de sjalotjes, spruitjes en noten met wat peper bij de bakboter in de koekenpan en bak ze op een hoog vuur heel even op. Schep de groente rond de vis op de borden.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree.

Wijntip

Een goed gerecht kan niet zonder een passende wijn. Voor dit smaakvolle kabeljauwgerecht adviseren wij onze Coral Reef Chardonnay Semillon uit 2018. Een frisse en evenwichtige wijn die dit gerecht perfect complementeert!

Eet smakelijk!

 

Bron: Nederlands Visbureau

Meer nieuws

Actie haringspaarkaart-2021
09 juni 2021

Het is aftellen geblazen want volgende week gaat het nieuwe haringseizoen van start! Dit jaar zal het eerste vaatje haring als waardering voor de vaccinatiemedewerkers van alle GGD’en worden overhandigd aan André Rouvoet, voorzitter GGD GHOR Nederland en zijn directe collega’s. Daags erna op woensdag 16 juni zijn de Hollandse Nieuwe weer overal verkrijgbaar.

Maar vanaf vandaag kun je bij ons al sparen voor zo'n overheerlijke gratis Nieuwe Haring! De spaarkaarten liggen al volop voor u klaar.....

Lees meer
Haring met carpaccio van bietjes en mieriksworteldressing
02 juni 2021

Haring die mag doorgaan als Hollandse Nieuwe wordt in 6 weken tijd gevangen in voornamelijk Scandinavië, van hal mei tot juli. De haring een vetpercentage te hebben van tenminste 16% om Hollandse Nieuwe genoemd te mogen worden. Maar waarom

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.