Uw winkelmandje is nog leeg.
Gamba's met kerriemayonaise en couscous van bloemkool
Er zijn weinig vissoorten die net zo veelzijdig zijn als de gamba. Gamba’s hebben een zoete smaak en kunnen koud worden gegeten, maar ze zijn ook uitermate geschikt om te grillen, bakken, koken, roerbakken of voor op de BBQ. Gamba’s bereiden is ontzettend eenvoudig, want voor de beste smaak bereid je ze kort. Of je gamba’s nu stoomt, marineert of bakt, je gaart ze altijd kort. Zo komt de fijne smaak het beste tot zijn recht. Ook voor de barbecue en grillen geldt: houd het kort. Leg ze op de barbecue of even kort grillen dan blijven ze lekker knapperig.
Voorgerecht • 4 personen • 20-40 minuten
Gamba's met kerriemayonaise en couscous van bloemkool
Ingrediënten
- 12 gamba's, gepeld
- ½ bloemkool of romanesco
- 0,5 dl olie
- fleur de sel
- sap en rasp van een citroen
- bakje pompoenpitten, geroosterd
- 1 rode peper
- 1 ui
- ½ bosje koriander
- ½ bosje munt
- peper en zout
Marinade voor de gamba's:
- 0,5 dl olijfolie
- 0,5 dl ketjap
- gedroogd chilipepertje, verkruimeld
- 3 eetlepels rietsuikerstroop
- 4 eetlepels rijstazijn
- 1-2 teentjes knoflook
Bereiding
Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd in ringetjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Haal de roosjes van de bloemkool los en maal fijn in de keukenmachine. Meng er citroensap, rasp, olijfolie en pompoenpitten doorheen en breng op smaak met fleur de sel en peper. Bak de gesnipperde ui met het rode pepertje en verwarm de bloemkoolcouscous even mee.
Meng de ingrediënten voor de marinade en verwarm deze op laag vuur.
Verwijder het darmkanaal van de gamba's. Bak de gamba's kort rondom roze. Haal de marinade van het vuur en leg de garnalen erin. Meng de ingrediënten voor de mayonaise. Maak een timbaaltje van de couscous, leg er drie garnalen op, druppel er wat van de kerriemayonaise omheen en garneer met koriander en/of munt.
Eet smakelijk!
Meer nieuws
Altijd op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!
Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.