Gesloten Contact
Zoeken
08 januari 2019

Gamba's met kerriemayonaise en couscous van bloemkool

Er zijn weinig vissoorten die net zo veelzijdig zijn als de gamba. Gamba’s hebben een zoete smaak en kunnen koud worden gegeten, maar ze zijn ook uitermate geschikt om te grillen, bakken, koken, roerbakken of voor op de BBQ. Gamba’s bereiden is ontzettend eenvoudig, want voor de beste smaak bereid je ze kort. Of je gamba’s nu stoomt, marineert of bakt, je gaart ze altijd kort. Zo komt de fijne smaak het beste tot zijn recht. Ook voor de barbecue en grillen geldt: houd het kort. Leg ze op de barbecue of even kort grillen dan blijven ze lekker knapperig.

Voorgerecht • 4 personen • 20-40 minuten

Gamba's met kerriemayonaise en couscous van bloemkool

Ingrediënten:

  • 12 gamba's, gepeld
  • ½ bloemkool of romanesco
  • 0,5 dl olie
  • fleur de sel
  • sap en rasp van een citroen
  • bakje pompoenpitten, geroosterd
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • ½ bosje koriander
  • ½ bosje munt
  • peper en zout

Marinade voor de gamba's:

  • 0,5 dl olijfolie
  • 0,5 dl ketjap
  • gedroogd chilipepertje, verkruimeld
  • 3 eetlepels rietsuikerstroop
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 1-2 teentjes knoflook

Bereiding:
Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd in ringetjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Haal de roosjes van de bloemkool los en maal fijn in de keukenmachine. Meng er citroensap, rasp, olijfolie en pompoenpitten doorheen en breng op smaak met fleur de sel en peper. Bak de gesnipperde ui met het rode pepertje en verwarm de bloemkoolcouscous even mee.

Meng de ingrediënten voor de marinade en verwarm deze op laag vuur.

Verwijder het darmkanaal van de gamba's. Bak de gamba's kort rondom roze. Haal de marinade van het vuur en leg de garnalen erin. Meng de ingrediënten voor de mayonaise. Maak een timbaaltje van de couscous, leg er drie garnalen op, druppel er wat van de kerriemayonaise omheen en garneer met koriander en/of munt.

Eet smakelijk!

 

Meer nieuws

Aan de Kant staat weer gezellig en lekker langs de kant
23 januari 2019

Vanaf 30 januari 2019 staan we weer met een eigen verkoopwagen op verschillende plaatsen in de Hoeksche Waard: elke woensdag aan het Spui in Strijen, op donderdag op het terrein van de Buitensluis in Numansdorp en elke vrijdag op het parkeerplein in de Emmastraat in Heinenoord.

We gaan weer naar onze klanten toe
De afgelopen twee jaar hebben we zoveel verzoeken gehad van klanten, dat we uiteindelijk hebben besloten om weer een viskar aan te schaffen.

Lees meer
Griet uit de oven met witte wijnsaus
02 december 2018

Uw zult met griet zeker de show stelen tijdens een feestdiner. Griet is een magere platvis en behoort tot de familie van de tarbotachtigen. Grietfilet kan op dezelfde manier bereidt worden als (de duurdere) tarbot.

Het visvlees van de griet lijkt zeer sterk op dit van tarbot. In tegenstelling tot tarbot heeft griet (huid)schubben, is eerder ovaal van vorm en grijsbruin van kleur, heeft een gladde huid en geen beenknobbels. De meeste griet wordt aangevoerd in de wintermaanden.

Griet kan worden gebakken, gegrilt, gestoofd, gefrituurd en zelfs bij visfondues. Opvallend bij griet is dat de rugzijde meer vlees bevat dan de buikzijde. Een gefileerde griet levert m.a.w. altijd twee lichte en twee zwaardere filets op. De zwaarste filets wegen makkelijk het dubbele dan de lichtere filets.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.