Vandaag geopend tot 19:00 Contact
Zoeken
08 januari 2019

Gamba's met kerriemayonaise en couscous van bloemkool

Er zijn weinig vissoorten die net zo veelzijdig zijn als de gamba. Gamba’s hebben een zoete smaak en kunnen koud worden gegeten, maar ze zijn ook uitermate geschikt om te grillen, bakken, koken, roerbakken of voor op de BBQ. Gamba’s bereiden is ontzettend eenvoudig, want voor de beste smaak bereid je ze kort. Of je gamba’s nu stoomt, marineert of bakt, je gaart ze altijd kort. Zo komt de fijne smaak het beste tot zijn recht. Ook voor de barbecue en grillen geldt: houd het kort. Leg ze op de barbecue of even kort grillen dan blijven ze lekker knapperig.

Voorgerecht • 4 personen • 20-40 minuten

Gamba's met kerriemayonaise en couscous van bloemkool

Ingrediënten

  • 12 gamba's, gepeld
  • ½ bloemkool of romanesco
  • 0,5 dl olie
  • fleur de sel
  • sap en rasp van een citroen
  • bakje pompoenpitten, geroosterd
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • ½ bosje koriander
  • ½ bosje munt
  • peper en zout

Marinade voor de gamba's:

  • 0,5 dl olijfolie
  • 0,5 dl ketjap
  • gedroogd chilipepertje, verkruimeld
  • 3 eetlepels rietsuikerstroop
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 1-2 teentjes knoflook

Bereiding

Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd in ringetjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Haal de roosjes van de bloemkool los en maal fijn in de keukenmachine. Meng er citroensap, rasp, olijfolie en pompoenpitten doorheen en breng op smaak met fleur de sel en peper. Bak de gesnipperde ui met het rode pepertje en verwarm de bloemkoolcouscous even mee.

Meng de ingrediënten voor de marinade en verwarm deze op laag vuur.

Verwijder het darmkanaal van de gamba's. Bak de gamba's kort rondom roze. Haal de marinade van het vuur en leg de garnalen erin. Meng de ingrediënten voor de mayonaise. Maak een timbaaltje van de couscous, leg er drie garnalen op, druppel er wat van de kerriemayonaise omheen en garneer met koriander en/of munt.

Eet smakelijk!

 

Meer nieuws

Pijlinktvis gevuld met spinazie en feta
06 februari 2020

Een zeer bekende zeevrucht uit Zuid-Europa. De pijlinktvis wordt meer en meer gevangen door onze Nederlandse vissers in de Noordzee en mag daardoor een 'streekproduct' worden genoemd. Deze smaakvolle en veelzijdige inktvis vraagt om meer waardering van de Nederlandse consument. Hij is terecht een 'vis van de maand'!

Lees meer
Bak zalm als een topchef
23 januari 2020

Wil je wat vaker vis eten, maar heb je geen idee welke vissoort je moet kiezen? Of kijk je op tegen het bereiden ervan? Visspeciaalzaak Aan de Kant maakt het je makkelijk. Elke maand hebben wij namelijk een vis van de maand, met bijbehorend recept. Deze maand een populaire allemansvriend, die echt niet zo moeilijk klaar te maken is als je misschien denkt: zalm...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.