Gesloten Contact
Zoeken
08 april 2019

Forel met limoen en verse kruiden

Zin in een vis die makkelijk te bereiden is? Dan heb je met forel de juiste vis in huis. Het is een heerlijke iets vettige vis met een fijne structuur en neutrale smaak. Forel heeft zeker geen bezwaar tegen extra smaakmakers!

Hoofdgerecht • 4 personen • 20-40 minuten

Forel met limoen en verse kruiden

Ingrediënten

  • 4 forellen van ongeveer 400 gram
  • 2 limoenen
  • 25 gram dille
  • 25 gram peterselie
  • 25 gram tijmblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:
Snijd de dille en peterselie fijn en hak de tijmblaadjes fijn.

Pers 1 limoen uit en snijd de andere in schijfjes. Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buitenkant en de buikholte met peper en zout.

Verdeel de limoenschijfjes en de kruiden in de buikholtes van de forellen. Smeer de forellen in met het limoensap en de olie. Rooster de forellen in een visklem in
circa 15 minuten gaar op de barbecue. Vergeet hem niet regelmatig om te draaien.

Wijntip:
Forel vraagt om een aromatische witte wijn die wat pit heeft. Een riesling of een grüner veltliner zijn hiervoor zeer geschikt.

Eet smakelijk!

 

Meer nieuws

Kijkt u net als wij al uit naar Pasen?
09 april 2019

Wij hebben alvast een aantal gerechten voor u uitgezocht voor een feestelijke paasbrunch met familie en vrienden zodat u samen eindeloos kunt genieten!

Lees meer
Gelakte makreelfilets met tartaar van rode biet
01 maart 2019

Makreel, vet gezond!

Een perfecte vis om een frisse voorjaarsstart te maken want de makreel is supergezond en biedt ontzeggelijk veel smaak. Zijn culinaire mogelijkheden zijn ongekend!

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.