Uw winkelmandje is nog leeg.
Forel met limoen en verse kruiden

Zin in een vis die makkelijk te bereiden is? Dan heb je met forel de juiste vis in huis. Het is een heerlijke iets vettige vis met een fijne structuur en neutrale smaak. Forel heeft zeker geen bezwaar tegen extra smaakmakers!
Hoofdgerecht • 4 personen • 20-40 minuten
Forel met limoen en verse kruiden
Ingrediënten
- 4 forellen van ongeveer 400 gram
- 2 limoenen
- 25 gram dille
- 25 gram peterselie
- 25 gram tijmblaadjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
Snijd de dille en peterselie fijn en hak de tijmblaadjes fijn.
Pers 1 limoen uit en snijd de andere in schijfjes. Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buitenkant en de buikholte met peper en zout.
Verdeel de limoenschijfjes en de kruiden in de buikholtes van de forellen. Smeer de forellen in met het limoensap en de olie. Rooster de forellen in een visklem in
circa 15 minuten gaar op de barbecue. Vergeet hem niet regelmatig om te draaien.
Wijntip
Forel vraagt om een aromatische witte wijn die wat pit heeft. Een riesling of een grüner veltliner zijn hiervoor zeer geschikt.
Eet smakelijk!
Meer nieuws
Altijd op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!
Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.